1 AN în LumeaMare

1 AN în LumeaMare

Pe 25 septembrie 2009 scriam primul salut către lume, de pe noul site LumeaMare.ro. Proiectul devenea în sfârşit public, după nopţi nedormite şi multe reprize de nervi, provocate de necunoaşterea limbajului tehnic de programare sau chiar şi a lucrurilor mai puţin dificile, cum ar fi instalarea WordPress. Dar LumeaMare a văzut totuşi lumina şi entuziasmul a fost la cote înalte! Atât de înalte încât mi-am fixat singură, fără să mă oblige nimeni, o ştachetă şi mai înaltă: să public zilnic câte un articol. Lucru care a rămas valabil până astăzi, când publicăm minim un articol şi o fotografie.

Încă de la început mi-am dorit să nu fie un blog personal şi atât. Pentru că o lume mare nu poate fi văzută prin ochii unui singur om. Mi s-au alăturat la start mama mea, strecurată timid sub numele ei de cod, Ghicel(a) şi Alex, cu pasiunea lui pentru fotografie şi mai recent cu reţete care ne incita glandele salivare.

Pe la mijlocul lui octombrie am strigat în mod oficial după colaboratori, pasionaţi de călătorii şi voluntari ca şi noi. Aceştia nu au întârziat să apară şi aşa am cunoscut-o pe Alina, care s-a dovedit a fi un membru de nădejde al echipei. În aceeaşi perioadă l-am reîntâlnit pe Cezar, cunoscut ca Imperator, un fel de guru al călătoriilor, ale cărui impresii din cele 76 de ţări pe care le-a vizitat le veţi găsi şi la noi pe blog.

În noiembrie am câştigat un concurs cu un articol de călătorie şi am avut astfel ocazia să dau cu nasul de lumea bloggerilor, cu bunele şi relele ei. Am primit atunci primele sfaturi pertinente, de la Cetin Ametcea, un om pe care îl apreciez şi căruia îi sunt recunoscătoare chiar dacă nu sunt mereu de acord cu ceea ce scrie 🙂

În decembrie am lansat secţiunea O fotografie pe zi şi am organizat primul nostru concurs, în urma căruia am decis că nu vom mai alege niciodată câştigători prin vot. Nu pentru că cel ce a câştigat nu ar fi meritat premiul dar pentru că abia atunci ne-am prins noi cum stă treaba cu voturile pe internet. Şi în aceeaşi lună l-am cunoscut pe Adi Hădean (da, e vorba de marele bucătar) şi asta are legătură cu LumeaMare pentru că el ne-a susţinut pe noi şi am încercat să îl susţinem atât cât am putut în călătoriile sale culinare. Ne va fi invitat în curând, la următoarea ediţie de Poveşti…

Şi pentru că tot a venit vorba, în Ianuarie am ţinut prima ediţie de Poveşti din LumeaMare. Îmi aduc aminte cum îi împărtăşeam lui Cristian China Birta temerea că nu va veni nimeni şi, în cele din urmă, au fost cereri peste capacitatea salonului din ceainăria GreenTea, locul în care am continuat să ţinem şi următoarele ediţii. Cristi este încă un om care a contat în evoluţia noastră şi îi mulţumesc pentru susţinere şi sfaturi.

Prin februarie am decis spontan să plecăm împreună cu Imperator până la Cairo.

În martie am avut cea mai mare surpriză şi totodată confirmare a muncii noastre: am luat locul doi la Roblogbest, o competiţie între bloguri, la categoria Travel. Trebuie să îi mulţumim lui Sebastian Bârgău, cel ce ne-a recomandat în această competiţie.

Aprilie ne-a adus un nou membru în echipă, Octavia;

La începutul lunii mai am luat-o personal din loc, pe două roţi, cu dorinţa de cunoaşte Maramureşul. Am cunoscut o bună parte din el, la scris mai am încă datorii…

În iunie, am început o serie de interviuri, sub titlul „De vorbă cu…”, încercând să aflăm părerile oamenilor din jurul nostru despre călătorii.

Iulie ne-a adus o nouă contribuţie importantă în echipă, Ioana promiţând să fie un ajutor de bază ce ţine mult la calitatea articolelor ei.

În august am urmărit expediţia Muson, în care Adi Hădean şi Răzvan Marc ne-au încântat cu impresiile lor din Asia.

Şi ca să încheiem rotund anul, luna aceasta, în septembrie, am primit confirmarea de la OSIM: LumeaMare este acum marcă înregistrată!

Şi asta este foarte puţin din ceea ce s-a întâmplat într-un an, primul nostru an!

Mulţumesc tuturor celor care ne-au încurajat şi ne-au fost alături în această frumoasă călătorie, au fost mulţi, mult mai mulţi decât putem noi enumera, cât şi celor care ne-au trimis impresii, articole sau poze şi pe care nu i-am numit în rândurile de mai sus:

Radu Vioreanu, Adina Caron, Corina Albota, Gabi Serea, Cătălina Triboi, Ray (Ionuţ Rotaru), Bogo, Nelly, Yoshi Kumine (Cătălin Constantin), Marian Enache, Adi Hădean, Cornelia Florea, Raluca Creţu, Alexandra Crăciun, Bianca, Tudor Totoescu, Nicu Simion, Dana Stăvaru, Radu Sandovici, Mihai Barbu, Ina Popa….

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.