Poveşti din LumeaMare ediţia 12

Poveşti din LumeaMare ediţia 12

Aproape că nu îmi vine să cred că am organizat atâtea ediţii de Poveşti şi că a trecut mai bine de un an (1 an şi o lună mai precis) de când ne-am întâlnit pentru prima dată la un concurs „live” de Poveşti din LumeaMare. În timp ideea concursului s-a modificat, însă e foarte posibil să o mai reluăm din când în când, cred că era amuzant pentru toată lumea să voteze cea mai reuşită poveste sau cel mai talentat povestitor!

Dar nu de data aceasta. Pentru că poveştile sunt prea diferite pentru a putea fi comparate. Pe 26 februarie vom vorbi despre Anglia şi Egipt, cu Ionuţ Rotaru şi Veronica Drăgoi. Ne vom întâlni tot la Ceainăria GreenTea şi vom avea şi de data aceasta susţinerea LAMONZA, BOOKS EXPRESS ŞI EPSON ROMÂNIA.

Aşa cum am promis şi am anunţat de la ediţia anterioară, am decis să acordăm prioritate abonaţilor la newsletter, anunţându-i din timp asupra tematicii şi acceptând înscrierea lor cu prioritate. Prin urmare locurile disponibile în acest moment sunt destul de puţine. Important de ştiut, începând de acum înscrierile se fac doar prin mail.

Acum să organizez puţin detaliile, ca să fie cât mai clar:

Când se întâmplă?

Sâmbătă, 26 februarie, începând cu ora 12:30 (ca de obicei, vă aşteptăm începând cu această oră, iar poveştile vor debuta la 13:00)

Unde?

Ceainăria GreenTea, Strada Doctor Burghelea Nr 24, Sector 2, Bucureşti

Povestitorii:

Ionut Rotaru (a.k.a. Ray) a spus „La revedere” României şi „Hello, home sweet home” Angliei (mai precis, oraşului Bristol) în vara anului 2009. Lucrează ca IT-ist la Rolls-Royce dar din păcate nu i-au dat ”maşina de servici” 🙂 asa că se plimbă cât îl ţin puterile şi timpul liber cu masina (sau motocicleta) proprie şi personală. Şi pentru că îşi plăteşte singur şi benzina, majoritatea călătoriilor pe care a apucat să le facă au fost în jurul casei, adică South-West England şi South Wales. De unde şi inspiraţia pentru povestirile din această ediţie.

Ne va povesti aşadar despre Bristol şi estuarul râului Severn, cu podurile şi staţiunile sale; stâncile şi peşterile din Cheddar Gorge; apoi, în Wales, despre Cardiff, Bridgend, castele, rezervaţia naturală Brecon Beacons cu vârful Pen y Fan, cu cascadele de la Pontneddfechan, serpentinele de pe Black Mountain… şi alte locuri minunate. Timp să fie pentru că are ce arăta!

Veronica Drăgoi, autoarea cărţii Camino, 800 de kilometri pe jos, o călătoare şi o prietenă pe care o admir de mult, un om care şi-a lăsat cariera în marketing şi publicitate pentru a reporni „la drum” pe cont propriu, proprietar în prezent al Friends Hostel în Bucureşti. Veronica a mai participat la alte ediţii, mai mult ca spectator din păcate! Aşa că m-am bucurat foarte mult când m-a sunat să îmi spună că simte că trebuie să povestească lumii despre Egiptul aşa cum e el, cu oamenii săi buni şi amabili, întâlniţi în locurile mai puţin turistice dar nu numai…

Ne va împărtăşi impresii dintr-o călătorie de 3 săptămâni şi jumătate, în care a acoperit o mare parte dintre zonele tradiţional vizitate de turişti cât şi altele mai puţin cunoscute: de la Alexandria în nord la Abu Simbel în sud şi din centrul ţării, de la Bawiti (Oaza Bahariyya) în mijlocul deşertului de vest, până în estul Peninsulei Sinai – la Dahab. Iniţiativa ei vine cu un sentiment de solidaritate cu aspiraţia egiptenilor către libertate şi din dorinţa ca turismul local să îşi revină cât de curând la normal.

Premii: ca de obicei avem cadouri pentru povestitori şi premii surpriză, oferite în cadrul tombolei din cadrul evenimentului, cu sprijinul partenerilor noştri de drum: Ceainăria GreenTea, LAMONZA, BOOKS EXPRESS

Intrare:

Pentru a participa la eveniment şi la tombolă taxa de intrare este de 15 lei.

Înscrieri:

Înscrierile sunt posibile doar prin mail, la noutati at lumeamare punct ro. Lăsăm deschisă secţiunea de comentarii, pentru nelămuriri sau întrebări, dar vor fi luate în considerare doar mailurile, în ordinea sosirii lor. Dacă rezervaţi pentru mai multe locuri, vă rugăm frumos să ne scrieţi şi numele celorlalte persoane. Locul este asigurat doar dacă aţi primit un răspuns de confirmare de la noi.

La momentul publicării acestui articol mai sunt 10 de locuri disponibile. Acestea se vor reţine în ordinea înscrierilor şi vom anunta cât de curând putem dacă s-au epuizat.

În acest moment toate locurile au fost ocupate! Vă mulţumim tuturor! Vă ţinem la curent mai jos, în comentarii, dacă se întâmplă să se mai elibereze ceva locuri.


Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.