Cum găsim cel mai bun bilet?

Cum găsim cel mai bun bilet?

Acest articol este sponsorizat de Fly.ro dar amintirile şi gândurile şi invitaţia la concurs sunt cât se poate de personale!

Ştim cu toţii că a existat un timp în care marea majoritate a biletelor de avion erau ori scumpe ori foarte scumpe. De aceea nu ne făceam atât de multe probleme şi, atât timp cât nu aveam buget pentru avion, preferam să nu ne facem planuri pentru destinaţii prea îndepărtate sau mergeam cât de departe puteam cu maşina. Când am aflat de lansarea Fly.ro, cel mai nou portal de rezervări de bilete online, mi-am adus aminte de o întâmplare frumoasă, în care partener secret a fost chiar Eximtur. Fără să ştie desigur, pe atunci nu aveam blog :D…

Doream să fac o surpriză specială, să îl duc pe Alex într-un loc în care nu am mai fost, să planific totul fără să îi spun. Şi uite aşa am luat biletele pentru Marrakech, pe care chiar şi atunci le-am putut reţine online dar le-am ridicat offline, de la o agenţie Eximtur care îmi aduce amintiri frumoase chiar şi acum, de fiecare dată când trec pe lângă ea.

Era simplu atunci. Visai să mergi undeva, aveai banii (sau te dădeai peste cap ca să îi ai), cumpărai biletul.

Mai nou ne-am făcut cu toţii mai isteţi. Căutăm cele mai bune oferte, alegem între low cost sau companiile aeriene care ne inspira nouă încredere şi, mai mult de atât, ne schimbăm uneori destinaţiile în funcţie de anumite promoţii.

Aşa am ajuns noi la Roma, plătind aproximativ 400 de lei la un low cost pentru trei persoane, dus-întors. Puteam să refuzăm aşa ceva?

Tot în aceeaşi manieră spontană am plecat într-o iarnă la Viena, de data aceasta nu cu un low cost, plătind doar 170 de euro pentru două bilete.

Întrebarea care mi-a rămas întotdeauna în minte este: cum să faci să prinzi astfel de oferte? Cum trebuie să cauţi, cât de des, ce alte trucuri sunt de folosit pentru a nu rata biletele care chiar te-ar ajuta să ajungi în locurile visate?

De aceea îmi şi plac portalurile de tipul Fly.ro: îţi introduci locul de plecare şi destinaţia, datele aproximative (bifând desigur «datele mele sunt flexibile»), şi buf, ai mai multe variante, de la mai multe companii, pe toate gusturile! Faptul că Eximtur, una dintre cele mai importante agenţii din România, e în spatele acestui portal, mie îmi dă încredere. Site-ul ofera toate informaţiile necesare planificării unei călătorii – rute si orare de zbor, oferte speciale, informaţii despre aeroporturi şi companii aeriene, variante de cazare în oraşele de destinaţie, oferte de asigurări de călătorie şi vacanţe. Îmi place foarte mult şi faptul că, dincolo de butoanele online printre care uneori mă pierd, există asistenţă sau consultanţă de specialitate, 24 de ore din 24. E mult mai simplu să ştii că există şi varianta «sună un prieten!»

Pornind de la ideea asta, aş vrea să vă invit şi pe voi la discuţie şi, dacă tot avem de câştigat din parteneriatul cu Fly.ro, să vă oferim şi vouă şansa de a câştiga. Vă rog aşadar să navigaţi pe portalul Fly.ro şi să ne spuneţi ce aţi găsit interesant sau ce probleme aţi întâmpinat. Sunt convinsă că partenerii noştri vor aprecia feedbackul vostru, atât timp cât acesta va fi exprimat într-un limbaj decent. E de la sine înţeles că nu vom lăsa publice comentariile rău intenţionate.

După ce faceţi asta poate mă ajutaţi şi pe mine cu ceva sfaturi legate de cum e cel mai bine să cauţi o ofertă, poate îmi împărtăşiti puţin din experienţa şi obiceiurile voastre de căutare. Sunt convinsă că aveţi o reţetă şi sper să nu o ţineţi doar pentru voi.

Dintre toate comentariile care contribuie cu un feedback relevant şi sfaturi interesante pentru noi şi alţi cititori, vom alege 3 CÂŞTIGĂTORI care vor primi câte un VOUCHER de 30 de EURO oferit de Fly.ro. (Atenţie, cu ajutorul acestuia veţi putea opera doar rezervarea online, plata diferenţei făcându-se prin intermediul agentului care vă va contacta. Vă mai dăm noi detalii la momentul potrivit.) Vă lăsăm timp să studiaţi şi să comentaţi până pe 5 mai, iar pe 6 mai vom anunţa câştigătorii.

Parafrazând sloganul Fly.ro «Orice zbor poate fi câştigător» putem şi noi spune că «Orice comentariu poate fi câştigător». Aşa că vă aşteptăm…

Puteţi urmări Fly.ro şi pe facebook sau twitter. Ca să daţi un feedback relevant vă invităm să studiaţi şi să vă jucaţi prin site: www.fly.ro

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.