Frăţia vinului – sau mai bine zis ce cautăm în Frăţia vinului?

Frăţia vinului – sau mai bine zis ce cautăm în Frăţia vinului?

În continuarea scandalului anunţat aici revin cu nişte precizări. Deci să începem:

La invitaţia primită din partea Frăţiei vinului respectiv a Anei-Maria Caia, am purces către locul cu pricina, curioşi să cunoaştem oameni noi şi vinuri noi. Oamenii s-au dovedit a fi tare faini la fel şi vinurile degustate. Evident că am întâlnit şi lume cunoscută, dar asta un pic mai încolo…

În primul rând, din partea domnului Cătălin Păduraru,  am aflat mai multe amănunte referitoare la Concursul Internaţional de Vinuri – Bucureşti 2011, concurs aflat la cea de-a 8-a ediţie care işi propune „să redefinească tradiţia de producere a vinurilor de calitate şi prezentarea lor pe piaţa naţională şi internaţională”.  Concursul se va desfăşura în perioada 26 – 29 mai la Hotel Royal.

Încet, încet am trecut către partea cea mai plăcută a întâlnirii – degustarea unor vinuri produse de Cramele Halewood şi prezentate de oenologul Lorena Deaconu.

Am început cu un Sauvignon Blanc 2009 – Metamorfosis, trecând uşor spre un Chardonnay 2009 – Theia schimbând registrul apoi, spre vinurile roşii – Pinot Noir 2009 – Kronos, Fetească Neagră – 2009 – Hyperion şi terminând cu un Cabernet Sauvignon  2007 – Cantus Primus.

Ne-a plăcut prezentarea vinurilor făcută de doamna Lorena Deaconu şi pigmentată de comentariile fraţilor Păduraru, dar mai ales Feteasca Neagră, pe care am degustat-o mai pe îndelete :).  Ce mai, a fost o seară reuşită printre prieteni.

Mulţumesc lui Iulian Comănescu pentru cuvintele frumoase şi da …….. uite şi poza … sau una dintre ele:

Şi cum am ajuns …. mai încolo, ne–am bucurat împreună cu prieteni mai vechi şi mai noi:

Şi pentru că este 1 mai vă urez să aveţi parte de un vin bun lângă grătarul-friptura-micul-peştele sau ce aveţi pe masă-pătură-grătar.

PS. nu uitaţi miercuri la 23,00 pe TVR2 – Frăţia vinului.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.