Cazare la hostel în Viena

Am mai încercat acum ceva timp să răspundem întrebării Unde să te cazezi în Viena, oferindu-vă ca exemplu varianta de a închiria un apartament. Totul e ok, chiar şi preţul, dar nu şi atunci când călătoreşti singur sau cel mult în cuplu. Când am decis să plec cu LumeaMică prin Salzburgerland, mi-am dorit să găsesc doar o cameră pentru cele două nopţi pe care aveam să le petrecem în Viena, un loc nu foarte departe de centru şi pe care să nu dau mulţi bani. Într-o capitală acest lucru poate părea dificil, dar nu imposibil dacă alegi un hostel. Chiar şi în această variantă am avut ceva emoţii până când am ales ceva. Recenziile sau părerile clienţilor nu sunau tocmai optimist peste tot, iar preţul unui pat sărea de 20, ba chiar de 30 de euro chiar şi în dormitoarele cu multe paturi, în locurile pe care le-aş fi ales.

Varianta cea mai rezonabilă pe care am găsit-o la acel moment a fost o cameră dublă de la HappyHostel, cu baie pe hol, la un preţ de 48 de Euro pe noapte. Menţionez că nu am făcut rezervarea decât cu puţin timp înainte de a pleca, când am decis că ar fi bine să nu umblu cu copil şi bagaje, noaptea la 11, prin oraş… Hostelul e situat foarte aproape de Westbahnhof (adică gara în care puteţi ajunge direct de la aeroport), undeva în spatele unui Ibis. Zona e bună, liniştită, am umblat şi tîrziu cu Petra pe acolo. În apropiere sunt restaurante care miros bine, dar nu am apucat să le testez.

Nu are parcare, dar motocicliştii au voie să îşi lase jucăria în faţă, un detaliu pe care am vrut să îl reţin.

Şi ajungem într-un final şi la camera miniaturală… urâtă şi îngustă, dar destul de curată şi mai ales ferită de vreun sforăit colectiv. Aceasta se afla într-un apartament în care mai împărţeai cu încă o cameră baia, toaleta şi bucătăria dotată-cu-de-toate. Lejer! Wireless există, ţi se dă parolă, este sublim dar… nu se prinde din cameră. Un lucru cu care te obişnuieşti până la urmă în Austria.

Nu trebuie să vă mai spun că de la Westbahnhof (adică gara de vest) poţi lua metroul sau alte mijloace de transport în comun, în orice direcţie vrei, iar dacă pleci din Viena către alte destinaţii, cum am făcut noi, e mai mult decât bine. Şi încă ceva: seara sau în zilele de sărbătoare, gara chiar poate fi un loc care să te salveze de foame, când toate celelalte magazine sunt deja închise…

Ce alte hosteluri bune mai ştiţi voi în Viena?


Alte variante găsești aici:

Cazare în Viena – idei pentru toate buzunarele și nevoile

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.