Cazare în Viena – idei pentru toate buzunarele și nevoile

N-am revenit niciodată la aceeași cazare în Viena, chiar dacă am pierdut șirul vizitelor noastre acolo sau a hotelurilor și apartamentelor în care am înnoptat. Nu am intenționat să fie de fiecare dată altceva, dar așa a ieșit. Dintre toate variantele, m-am gândit să împărtășesc cu tine câteva opțiuni. Vei găsi mai jos cazări ordonate după preț, cu bune și rele. Avem nevoi și buzunare diferite, poate chiar în momente diferite ale vieții noastre de călători, așa că te las să alegi ce crezi că ți se potrivește. Linkurile sunt către Booking, site-ul pe care îl folosim în cel puțin 90% dintre cazuri. Dacă faci o rezervare folosind unul dintre linkurile de mai jos, ne ajuți și pe noi, există o șansă să primim un mic comision prin programul de afiliere. Prețul nu suferă niciun fel de modificare, din punctul tău de vedere. Mulțumim!

The Guest House Vienna – > 230 € / cameră dublă / noapte, fără mic dejun (21 €/pers)*

Cazare superbă în Viena, ultracentral.

Cazare Viena hotel in centru
The Guest House Vienna

Chiar dacă este cel mai scump, a rămas favoritul meu pentru localizarea minunată, cu vedere la Operă și Albertina, pentru locurile de citit din fereastră și multe alte detalii care te fac să te simți foarte răsfățat. Nu are parcare (și e bine e știut că parcarea în centru e o avere), acceptă animale de companie. Mai multe detalii sau variante de prețuri poți găsi aici.

Boutique Hotel Altstadt Vienna – > 190 € / cameră dublă / noapte, mic dejun inclus*

Cazare într-un boutique hotel deosebit

Cazare Viena in hotel boutique
Boutique Hotel Altstadt Vienna

Așezat în cel mai creativ cartier al Vienei (Spittelberg, Neubau), foarte aproape de MQ, e o combinație încântătoare de tradițional și modern. În clădirea istorică se ascunde un hotel modern, cu o impresionantă colecție de artă contemporană și spații comune încântătoare. Aici am avut ocazia să savurez cel mai bun mic dejun luat vreodată la un hotel. Un boutique hotel cu idee, concept și suflet. Parcarea în apropiere se plătește, acceptă animale de companie și cred că oferă biciclete, gratuit. Mai multe detalii și variante de prețuri poți găsi aici.

Hotel Praterstern – > 75 € / cameră dublă / noapte, fără mic dejun (9 €/pers)*

Cazare în Viena pentru bicicliști

Hotel Viena bike fiendly
Hotel Praterstern

Am ales hotelul acesta atunci când am plecat cu bicicletele pentru a parcurge traseul dintre Passau și Viena. E bine plasat, între centru și Prater, aproape de gara de la care am pornit la drum. Camerele sunt obișnuite, dar curtea interioară e foarte plăcută și există spațiu pentru depozitare biciclete. Oferă și parcare, dar pentru că e scumpă, noi am ales să ne lăsăm mașina într-o parcare publică (Park&Ride). Acceptă animale de companie, internetul în cameră se plătește, dacă îmi aduc bine aminte. Mai multe detalii aici. E ok, dar ni s-a părut puțin cam scump pentru ceea ce oferă, o variantă și mai bună (pentru bicicliști, cel puțin) găsești la punctul următor.

Hotel Am Brillantengrund – > 60 € / cameră dublă / noapte, fără mic dejun (12 €)*

O afacere de familie cu arome filipineze și pasiune pentru biciclete

Hotel de familie bike friendly
Hotel Am Brillantengrund

Foarte bine așezat, undeva între Spittelberg și Mariahilferstrasse, se ajunge repede la metrou, în centru sau la cele mai importante muzee. Aici am petrecut cele mai multe nopți în Viena, într-unul de apartamentele deținute de proprietari, dar și într-o cameră standard cu aerul anilor ’50-’80. E vorba de un hotel de familie și se simte asta începând de la bucătărie, unde mama filipineză gătește feluri specifice și oferă un mic dejun original pe care merită să-l încerci măcar o dată. Curtea interioară e preferata tuturor în sezonul cald, există un atelier de biciclete și proprietarii au creat chiar un brand propriu de haine pentru ciclism, de foarte bună calitate și cu prețuri pe măsură. Nu acceptă animale de companie, parcarea se poate face în zonă, cu rezervare prealabilă și contra cost. Vezi detalii aici.

Vienna Vintage Apartment 2.0 – > 80 € / cameră trei persoane/ noapte, fără mic dejun*

Cazare la Viena într-un apartament foarte bun, chiar dacă nu central

Cazare la Viena in apartament
Vienna Vintage Apartment 2.0

Aproape de Schonbrunn și la aproximativ 30 de minute de mers cu autobuzul luat din apropierea Muzeului de Artă (Kunsthistorisches Museum), unul dintre apartamentele dintr-o clădire foarte cochetă, cu spații interioare luminoase. Amenajat simplu și cu bun gust, cu o bucătărie echipată cu tot ce trebuie (mai puțin hotă) și senzația că totul e nou nouț, de la instrumente până la dotări. Liniștit, spațios, confortabil. Acceptă animale de companie, nu are parcare. Nu am cunoscut proprietarii decât prin informațiile oferite în cameră, într-o mapă cu instrucțiuni, idei și recomandări în zonă (nota zece pentru asta). Află mai multe de aici.

Heart of Vienna – Apartments – > 40 € / cameră trei persoane/ noapte, fără mic dejun*

Central și ieftin, dar nu perfect

Cazare ieftina in centrul Vienei
Heart of Vienna – Apartments

Apartamente cu preț incredibil de mic pentru cât de central sunt poziționate. Și când zic centru, e centru, la doi pași de Stephansdom. Sunt însă și niște dezavantaje. Nu știu dacă am avut doar noi ghinion, dar camera noastră nu s-ar fi putut numi impecabilă la capitolul curățenie, echipamentele care dotează bucătăria nu erau în cea mai bună formă, nu era aer condiționat și în toiul verii s-ar fi simțit nevoia. Fiind atât de central, pereții din jur se încing, iar nopțile pot fi destul de gălăgioase. Am trecut peste toate astea știind că dimineața la prima oră puteam plimba cățelul prin centrul golit de turiști. Acceptă animale de companie, de parcare nu poate fi vorba. Aici chiar nu cunoști proprietarul (e un business cum mai multe apartamente, de fapt), se intră și se pleacă cu cod și cheia în cutie poștală. Dacă te tentează, încearcă-ți și tu norocul aici.

Alte variante, mai vechi:

  • În 2008 am ales un apartament deținut de o familie de români, în Brigittenau, aproape de Dunăre și turnul Millenium – am scris mai multe despre asta și prețul plătit la momentul respectiv, aici.
  • În 2011 am călătorit doar eu și Petra, spre Salzburgerland, așa că am ales o variantă ieftină (aprox 50 €/ noapte)  și curată, aproape de gară: Happy Hostel – am scris despre asta atunci, aici. Nu are parcare proprie, acceptă animale de companie.

Tu ce recomandare ai face cititorilor LumeaMare? Care a fost cea mai bună cazare în Viena pe care ai găsit-o și încercat-o?


*Prețul de pornire identificat pe booking, simulat pentru o cazare la Viena în ianuarie 2019, este valabil la momentul în care am scris acest articol. Poate varia sau se poate modifica în timp, în funcție de perioadă și tipul de cameră / apartament ales.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.