Călătoria – o probă a prieteniei

Călătoria – o probă a prieteniei

Poveşti din LumeaMare 16 – impresii

Fiecare ediţie de Poveşti din LumeaMare este o ocazie, atât pentru noi cât şi pentru participanţi, de a învăţa o lecţie – despre curaj, despre pasiune, despre puterea de a-ţi împlini visele sau despre lumea care ne înconjoară. De data aceasta am avut ocazia să învăţăm despre prietenie şi despre felul în care călătoria este un mijloc de a cimenta o relaţie, de a pune temeliile a ceea ce urmează să facem în viitor.

Nu s-a vorbit despre călătorie doar ca mijloc de a ajunge la destinaţie. Cristi ne-a povestit despre viaţa sa, o călătorie interesantă în care a întâlnit mulţi oameni ce i-au indicat direcţia sau i-au schimbat modul de a gândi. O prezentare ce a combinat umorul cu emoţia şi care a dovedit că întâlnirile noastre din viaţa de zi cu zi nu sunt întâmplătoare, iar prietenii pe care ni-i facem pe drum (şi îi şi păstrăm!) pot fi exemple pentru noi, dacă învăţăm să ascultăm şi renunţăm să punem din start etichete.

Mai departe Bogdan şi Adrian ne-au arătat cum 4 prieteni au putut să „supravieţuiască” timp de două săptămâni, pe o plută. Proiectul cu pluta a cucerit audienţa iar noi ne-am bucurat, chiar dacă indirect, de spiritul de aventură care s-a transmit către noi din povestiri şi filmuleţe. La final băieţii ne-au sfătuit să căutăm moduri mai puţin convenţionale de a călători şi trebuie să recunoaştem că ştiu ei ce spun…

După pauză Anca ne-a atras atenţia asupra diferenţelor culturale existente între ţări, fapt ce te poate pune uneori în situaţii neplăcute sau hilare. Inspirată de povestitorii dinainte, ne-a amintit de SONG şi ne-a arătat un filmuleţ al corului, filmat pe o plută, o aventură de care şi-a adus şi ea aminte cu plăcere. Da, aţi ghicit, Anca a cântat în acest cor! Şi o surpriză pentru Anca – am găsit o varianta mai vizibilă a clipului 🙂

Iar odată cu Oana am intrat pe teritoriul pasiunii pentru speologie, coborând alături de ea prin peşteri, trecând prin sifoane, avene, galerii sau lacuri subterane, am aflat ca există „cave diving” şi că şi în acest domeniu ai nevoie de prieteni pentru a explora sau pentru a supravieţui.

Şi să nu uit, LumeaMică ne-a dat şi ea o dovadă de curaj, la nivelul ei de vârstă, încumetându-se să povestească 3 întâmplări amuzante din vacanţă.

Pentru a trage o concluzie, şi noi avem nevoie de prieteni pentru a continua drumul pe care am pornit de acum 2 ani. Am adunat în aceşti ani 1.478 de articole, 6.380 de comentarii, 11.076 de fotografii, 45 de ţări despre care am scris cel puţin un articol, 17 ediţii de Poveşti din LumeaMare (incluzând-o pe cea în deplasare). Toate acestea nu ar fi avut niciun rost fără voi, fără cititori şi fără cei care veniţi să vă bucuraţi de aceste întâlniri! Iar drumul pe care mergem împreună, purtaţi de aceeaşi pasiune pentru călătorii, ne va dovedi în timp cât de buni prieteni suntem!

Mulţumim şi sponsorilor care ne-au fost alături la împlinirea a doi ani de activitate:

Ceainăria GreenTeaLAMONZA, S.E.R.V.E şi Editura Tritonic.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.