Aplauze din online

Un altfel de bibliotecă virtuală

Dacă acum câţiva ani bloggerii erau o specie ciudată pe care nu foarte multă lume o înţelegea (including me), acum trebuie doar să ridici ochii din problemele tale, să priveşti în jur, pe net, şi să vezi că se întâmplă lucruri din ce în ce mai faine în lumea asta online, care e la rândul ei din ce în ce mai mare… Şi partea şi mai bună e că se întâmplă din ce în ce mai des! Am ales pentru voi doar trei exemple, sunt sigură că voi uita ceva, aşa că vă invit să continuaţi lista.

1. FARFURII CURATE – am tot vrut să scriu despre asta şi mă simt vinovată că nu am făcut-o mai repede. Eu nu cunosc părinte care să nu îşi facă probleme atunci când copilul lui nu mănâncă sau când refuză exact alimentele considerate sănătoase. Prea puţini adulţi însă se implică pentru a schimba ceva în alimentaţia celor mici, începând din grădiniţe. Iar Adi Hădean, fără să fie părinte (deocamdată!) investeşte o grămadă de timp într-un proiect care are ca scop promovarea unor obiceiuri/principii culinare şi alimentare corecte şi sănătoase în trei grădiniţe de stat din Cluj-Napoca. Nu se opreşte doar aici, dar nu vreau să vă bulversez, trebuie să spun măcar că un scop complementar al proiectului pilot este acela de a oferi un model care să poată fi extins şi la alte grădinițe din ţară.. Bineînţeles că este nevoie de bani şi aici ajung la al doilea proiect care ia în considerare şi bloggerii, proiect demn de laudă, Programul de granturi de la Raiffeisen Bank. Farfurii curate are nevoie de voturi pentru a reuşi şi nu mai sunt decât câteva zile. Hai să ne gândim la viitor şi să acordăm două minute din timpul nostru pentru acest lucru, aşa cum ne roagă şi Adi. Nu e aşa complicat să votezi:

– Creează-ţi cont pe https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/

– După activarea link-ului din e-mail, trebuie să te loghezi.

– Intră pe

– Bifează Farfurii curate şi apasă butonul de vot.

2. BLOGOREE  – Săptămâna trecută am fost la re-lansarea comunităţii dedicate bloggerilor mici, aflaţi la început de drum, cei care au nevoie de ajutor şi care ar economisi mult timp dacă nu ar fi nevoiţi să reinventeze roata. O iniţiativă foarte bună, despre care au vorbit la lansare Bobby Voicu, Chinezu, Alex Negrea, Andrei CrivăţCristina Popescu (PR General Manager Romtelecom). Mulţumim Toma pentru invitaţie!3. WEBSTOCK 2011 – Un fel de concentrat de blogging şi bloggeri, multă lume de la care poţi să înveţi ceva sau cu care te poţi confrunta (în opinii), prezentări mai bune sau mai puţin bune, o organizare impecabilă, idei şi nu în ultimul rând prieteni. Redescoperă România, din care am făcut şi noi parte în 2010, a câştigat din nou premii: locul întîi atât la proiecte speciale cât şi la aplicaţii mobile. Iar proiectul Cu Pluta, pe care l-am adus şi la Poveşti din LumeaMare duminica aceasta, nu a plecat de acolo fără locul doi la categoria Publishing. Apropo, Bogdan, unul ditre cei 4 băieţi duşui cu pluta a plecat astăzi spre Oktoberfest, cel adevărat, din Germania. Şi se duce cu autostopul! Mai multe concluzii de la organizator, la Manafu pe blog.

Am auzit multe aplauze în ultima săptămână şi mă aştept să mai aud. Vă ascult acum şi vă las să completaţi lista.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.