Cea mai bună cazare lângă Sucevița

Călător în Bucovina (1)

Călător în Bucovina (1)

Cum treci de Suceava peisajul se schimbă. Bucovina se deschide cu dealurile ei line, pădurile se amestecă cu păşunile, căsuţe vechi şi garduri din lemn par aruncate ici-colo pentru a încânta trecătorul, iar semne ale tradiţiei păstrate până azi se văd la tot pasul. La Gura Humorului valea formată de râul Moldova începe să prindă contur. Pe la Câmpulung Moldovenesc versanţii devin ceva mai abrupţi şi deja ne aflăm sub Munţii Rarău. Ei bine, de aici se ramifică mai multe drumuri. Deciziile de moment sunt uneori foarte inspirate. Vremea ne juca feste. Vedem un indicator spre Moldoviţa. Astfel începe o călătorie de trei zile dintr-o mânăstire în alta, pe drumuri goale printre munți, peste Obcinele Bucovinei, în locuri cu totul noi dar care, să recunoaştem, trebuie văzute măcar o dată în viaţă. Ceea ce a urmat este greu de redat în cuvinte…

 Ziua I

Mânăstirea MoldovițaMânăstirea Moldoviţa

În localitatea Vatra Moldoviţei indicatoarele ne îndrumă spre mânăstire. Ajungem într-o parcare în faţa unui zid înalt acoperit de iederă, cu câteva turnuri ascuţite, ce se aseamănă mai mult cu un castel. Incinta nu este mare, dar este plină de turişti. Printre ei se amestecă maicile. Biserica este acoperită de picturile specifice cu diverse scene religioase, păstrate într-o stare destul de bună. Chiliile sunt introduse în zidul ce împrejmuieşte biserica. Aici se află şi un mic muzeu unde sunt păstrate manuscrise foarte vechi. Tot aici este expus jilţul domnesc al lui Petru Rareş. Construcţiile sunt din piatră, cu ferestre mici. Pereţii sunt plini de trandafiri căţărători şi flori viu colorate. În curtea aceasta mică şi veselă eram rupţi de exterior. Am ieşit pe Turnul masiv şi ne-am întors înapoi în lumea noastră.

 Mânăstirea Sucevița

În continuare pe acelaşi Mânăstirea Suceviţadrum am ajuns la Suceviţa. Localitatea este deja dezvoltată din punct de vedere turistic. Pensiuni şi locuri de cazare se întâlnesc la tot pasul. În timp ce Moldoviţa se asemăna mai degrabă cu un castel ascuns, Mânăstirea Suceviţa seamănă cu o cetate. Biserica mare, a cărei turlă se poate vedea din depărtare, este împrejmuită de ziduri groase şi întreg ansamblul este impunător. Şi aici este plin de vizitatori, dar curtea este mult mai mare şi este mai uşor de găsit un colţ liniştit. Un farmec aparte al celor două mânăstiri vizitate este peisajul înconjurător. Amândouă sunt aşezate pe văi, sub munţi, locuri care îţi amintesc că omul se poate integra şi paşnic în natura plină de viaţă.

În Suceviţa am optat pentru o cazare sub cerul liber, cu cele mai bune condiţii, pe iarba mare şi moale, sub crengile unui molid care ne-a ferit de rouă. Astfel am încheiat prima zi a călătoriei noastre prin Bucovina.

Citeşte şi continuarea Călător în Bucovina (2)

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Urmărindu-și una dintre pasiuni, Octavia a hotarât să studieze literatura. O altă pasiune, precum și mare iubire, este muntele. De aceea Octavia vrea să ajungă în cele mai îndepărtate si ascunse colțuri ale naturii. Pentru ea, fiecare călătorie făcută este o aventură plină de emoții și impresii puternice ce trebuie împărtășite cu oricine dorește să asculte.