Două vinuri albe interesante

Două vinuri albe interesante

Vinul alb nu ma atrage cu adevărat decât vara, în serile în care nu am chef de bere şi îmi place să văd în faţă un pahar graţios şi aburit. Şi mai sunt poate momente în care prefer să îl asociez unor feluri de mâncare, dar rareori apucăm să ne organizăm atât de bine încât să alegem vinul în funcţie de ce vom găti sau viceversa. În fine, astăzi vă voi recomanda, pe scurt, două vinuri albe care m-au impresionat în mod plăcut şi despre care am promis la finalul articolului de aici că vom reveni cu impresii. Cele două sunt:

Budureasca Fume 2009 Ediţie limitată

L-am luat cumva de ciudă că nu am reuşit atunci când am fost în Sancerre, să degustăm un Pouilly Fumé. Am aflat curând că nu este vorba de acelaşi lucru şi m-a dezamăgit puţin că pe sticlă nu scrie din ce este… Am aflat de pe alte bloguri că e vorba de un cupaj din Sauvignon Blanc (baricat 6 luni) plus ceva Fetească Albă şi Riesling Italian. Mai multe detalii interesante aici. În categoria lui de preţ (25 de lei la Fine Romanian Wines), vinul m-a surprins totuşi într-un mod foarte plăcut! L-am băut acum ceva vreme aşa că i-am cam uitat aroma dar cu siguranţă că l-aş mai încerca o dată!

Solo Quinta 2010, un cupaj cel puţin interesant din Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Regală, Muscat şi Fetească Neagră (vinul este alb!), de la Cramele Recaş. Pe vinul acesta dai un bănuţ în plus (95 de lei la Fine Romanian Wines), dar ştii că te bucuri de fiecare gură şi la fiecare gură ai mai multe bucurii, dacă îmi permiteţi jocul de cuvinte. E o sărbătoare a gustului şi aromelor care, pentru cei mai puţini avizaţi, ca mine, îşi păstrează un aer misterios, ce se dezvăluie încet dar niciodată complet! O descriere mai „profi” pe care mi-aş putea-o însuşi am găsit-o aici.

Voi ce vinuri albe aţi mai băut în ultima vreme?

PS: mă iertaţi, n-am poze şi fotograful familiei e în deplasare. Dar ţin sticlele până vine pentru a vă ajuta să le identificaţi.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.