Militari – cartier european

Militari – cartier european

Articol oferit de Teatrul Masca

După cum vă spuneam cu ceva timp în urmă am adoptat acest spaţiu, acest cartier, îl considerăm al nostru în măsura în care este al orişicui trăieşte aici.

În viaţa cea de toate zilele nu poţi poseda ceva decât în două moduri: cu acte, sau în virtutea unei relaţii de apropiere care implică drepturi dar şi responsabilităţi. Noi nu avem acte pe cartierul Militari, ceea ce înseamnă că ne leagă ceva! Ceea ce înseamnă că suntem conştienţi de ceea ce primim şi că vrem să dăruim! Teatrul este prin definiţie o instituţie care dăruieşte… să nu uităm despre micul sacrificiu de sine care este un spectacol de teatru – câteva luni de sudoare, tensiune şi promisiuni sau ameninţări fierbinţi la răsărit şi domoale spre apus, toate acestea pentru o oră şi jumătate de dăruire în faţa Măriei Sale, Publicul!

A dărui înseamnă a face mai bogat! Şi unul din modurile prin care am decis de-a lungul anilor să îmbogăţim cartierul a fost Festivalul MĂŞTI EUROPENE LA…MASCA! La fiecare ediţie, acum suntem la aVII-a!,  am încercat să aducem pe Bd. Uverturii cele mai mari nume ale teatrului de gest din Europa! Am avut ocazia să găzduim în această formulă oameni care înnobilează orice scenă şi care sunt aşezaţi, în ordine alfabetică bineînţeles, la bibliografia oricărei monografii a teatrului non-verbal.

În acest an, darul vine din RUSIA  si se numeşte TRUPA DEREVO, cu spectacolul MEPHISTO WALTZ.

…Producţiile trupei DEREVO se caracterizează prin lipsa unei structuri şi ieşirile bruşte din rutină…un eseu non-verbal despre setea de violenţă şi renaştere a emoţiilor încarcerate în trup… (Los Angeles TIMES)

Informatii despre trupa Derevo gasiti pe siteul lor dar si pe blog 🙂

Cristinel Dâdăl – Teatrul Masca

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!