Cum a fost la Cluj, la Poveşti

Cum a fost la Cluj, la Poveşti

Şi iată că a trecut şi prima ediţie de Poveşti din LumeaMare la Cluj, cu povestiri interesante, bucate bune şi participanţi minunaţi! Am avut emoţii la fel de mari ca acum aproape 2 ani, la prima ediţie din Bucureşti, şi sper ca în vâltoarea evenimentelor să nu fi făcut pe nimeni să se simtă neglijat!

Cum eram deja foarte obosiţi şi Alex abia se întorsese dintr-o delegaţie, n-am apucat să plecăm devreme din Bucureşti. Am ajuns seara la Restaurantul CAMINO, cu o oră înainte de a începe evenimentul, aşa că vă daţi seama că înghiţisem deja o porţie zdravănă de stres, imaginându-ne cum ar fi să nu reuşim să fim acolo la timp. Echipa restaurantului a fost însă foarte drăguţă şi de ajutor, aşa că am apucat să fim gata cu totul la ora stabilită.

Cât despre poveşti – vă las pe voi să spuneţi cum au fost. Sau, pentru cei care nu au putut ajunge, vom încerca să postăm la un moment dat filmările, dacă au ieşit măcar binişor (s-ar putea să nu ne fi ajutat lumina). Impresiile de drum şi măştile, tesăturile sau săbiile originale din Africa, aduse „spre pipăire” de Daniel, au fost fascinante! Iar Claudiu ne-a arătat imagini şi ne-a oferit informaţii din culisele pregătirii astronauţilor, la Centrul Spaţial Johnson. O seară cu incursiuni în două lumi extreme, de la viaţa primitivă în case de pământ, cu tabuuri şi ritualuri, până la locul în care se aplică cele mai evoluate tehnologii. Şi să îmi fi propus să fac asta şi nu aş fi reuşit mai bine!

Cuş-cuş-ul cu pui la cuptor, pregătit cu grijă de Adi Hădean, a fost delicios – LumeaMică a decis că îl poate mânca direct cu mâna, ca în Africa 🙂

Aşa cum am promis nu a lipsit nici tombola cu premii, la care am oferit cărţi de la OKIAN (On the roadBonjour TristesseA room with a viewCupcakes and cookies) + vouchere de reducere pentru toţi participanţii,  trei sticle de vin (Kanu) de la VINEXPERT – Magazinul Vino Vero şi trei cărţi Camino de la Veronica . Sperăm că toţi câştigătorii se vor bucura de ele şi că cei mai puţin norocoşi au fost oricum mulţumiţi de seara petrecută alături de noi!

Pentru noi a fost o zi lungă, obositoare, dar cu satisfacţii, pe care am încheiat-o la căldurică şi bine, cu un somn odihnitor la Pensiunea EXCELENŢA – situată foarte bine, în centru! Mulţumim pentru găzduire şi pentru că ne-aţi fost alături la acest eveniment!

Din LumeaMare.ro au participat subsemnata, Alex, Ina şi Lorena. M-am bucurat că am avut ocazia să revăd câţiva prieteni, să văd oameni pe care îi ştiam doar de pe internet sau să îl întâlnesc pe Călin, călătorul năprasnic care are acelaşi umor şi „live”, nu doar în scris.

O parte dintre invitaţi se vor regăsi în imaginile de mai jos, care completează impresiile mele şi atmosfera de sâmbătă seara.

Vă mulţumesc pentru primire şi aştept feedbackul vostru, să îmi spuneţi cum vi s-a părut sau dacă ştiţi călători ce ar dori să mai participe la o eventuală viitoare ediţie! Cum am spus şi la finalul evenimentului, nu putem avea Poveşti din LumeaMare fără povestitori…

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.