Poveşti din LumeaMare 18 – impresii

Poveşti din LumeaMare 18 – impresii

Mi-au trebuit în total 20 de ediţii de Poveşti din LumeaMare ca să ajung în sfârşit să simt o oarecare relaxare. Întâlnirea de sâmbătă a fost prima la care nu am avut senzaţia că suntem în întârziere cu totul (deşi chiar am avut multe de pregătit, mai ales Alex!), la care am putut să mai schimb câteva vorbe cu voi, chiar dacă nu a fost posibil cu toată lumea, la care am apucat să ascult şi eu, ca toată lumea, poveştile. Cum spuneam şi în anunţul evenimentului, vremea de afară ne invită în jurul sobei, la spus şi ascultat poveşti, ne îmbie la odihnă şi relaxare. Iar sâmbătă la Ceainăria GreenTea, gazda noastră tradiţională, a fost ceva calm în aer, sunt sigură de asta! Relaxarea s-a transmis chiar şi la invitaţi, unii dintre ei încurcând ora de începere a evenimentului sau chiar… ziua! 🙂

Aşa cum am anunţat, Mădălina ne-a făcut un traseu prin Australia iar Klara ne-a arătat minunăţiile naturale ale Noii Zeelande. Nu ştiu ce aş putea spune că mi-a plăcut mai mult, dar cred că dacă aş reuşi să ajung atât de departe aş lăsa şi eu oraşele (frumoase de altfel!) ca Sydney şi Melbourne pe locul doi şi m-a îndrepta mai degrabă către parcurile naţionale din Australia sau, şi mai sincer, aş alege mai întâi Noua Zeelandă. În schimb Australia consider că ar fi ţara în care aş putea trăi fără prea mari probleme, motivele sunt nenumărate. Am aflat că oricum australienii obişnuiesc să îşi petreacă vacanţele lungi (da, acolo e posibil!) în Noua Zeelandă, aşa că uite ce simplu s-ar rezolva toate problemele.

Revenind la tematica evenimentului nostru, am înţeles că plăcinta australiană cu carne, coaptă proaspăt de Alex, a fost apreciată de toată lumea, nu doar de mine. Nu voi uita niciodată că ultimele trei bucăţi s-au dat la tombolă, cu acordul întregii săli :-). Tot la tombolă s-au oferit mai multe exemplare din noul volum de călătorie scris de Bogdan Teodorescu, Călător prin Lumea Mare, despre care ne-a povestit pe loc şi Bogdan Hrib, de la Editura Tritonic. Şi cum am glumit şi la eveniment, “biblioteca” câştigătorilor s-a completat cu 4 sticle de vin de la Vinexpert, două Oxford Landing din Australia şi două Black Sheep din Noua Zeelandă. Povestitorii au primit şi ei un cadou din partea Ceainăriei GreenTea şi câte un exemplar din aceeaşi carte.

Acestea fiind spuse vă mulţumim ca de obicei pentru că aţi fost din nou alături de noi şi vă aşteptăm în decembrie cu impresii din anul 2011. Sper să reuşim, ca şi anul trecut, să facem o ediţie specială, pentru Moşu. Aşa că pregătiţi-vă cele mai frumoase impresii şi un scurt scurt speech, pentru că nu scăpaţi! În decembrie publicul devine povestitor! Vă ţinem la curent cu detaliile!

PS: va veni şi reţeta pentru plăcintă, a promis Alex că o va scrie pe blog!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.