Aussie pie – doar atât

La început adăugăm un pic de istorie aburită: cine a creat prima plăcintă cu carne?

După unii, grecii au creat ceea ce se chema artocreas (cu grijă la căutarea pe Google că veţi da de o ciupercă întâi - Discosia artocreas :) ), un fel de aluat pufos peste care este pusă carne. Tot din vorbe (sau scrisuri) romanii au adăugat şi partea de sus din aluat. Nu lăsăm nici egiptenii deoparte care adăugau, se pare, nuci, fructe şi miere într-un fel de aluat de pâine, o formă primitivă de aluat de patiserie. Revenind mai „aproape” de vremurile noastre, francezii şi englezii au la rândul lor, de prin vremuri medievale, variante ale plăcintelor cu carne şi peşte.

Coffins sau coffyn sunt considerate la englezi primele plăcinte cu carne. Putem constata că aveau chiar un rol foarte practic servind pe post de recipient de transport şi suport pentru servit ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.