Declaraţia de fericire (33)

Declaraţia de fericire (33)

“Fiind băiet păduri cutreieram” spune romantic poetul. Am cutreierat eu ceva păduri, că erau la îndemână în Piatra Neamţ, în vremea copilăriei. Dar n-am fost băiet şi, cum vă spuneam acum câteva zile, m-am născut orăşean. Aşa că la mine versul sună mai puţin romantic şi e cam aşa: “fiind copil Bucureştiu-l cutreieram”. Şi pentru că aici veneam doar în vacanţe totul îmi părea destul de exotic.

Nu vă umplu acum de detalii, ideea e că aveam două mari motive de fericire când ajungeam la capitală. Unul era teatrul, pe care l-am gustat de la o vârstă fragedă, chiar dacă piesele erau destul de serioase – nimic de-a face cu curteieratul prin păduri, vă asigur! Şi acum mă mir cum putea să se joace “Zbor deasupra unui cuib de cuci” pe vremea lui Ceaşcă!

Dar divaghez din nou, să revin la al doilea motiv de fericire şi anume patinoarul. Mergeam la pationar! Partea proastă e că patinoarul la care mergeam eu nu s-a schimbat nici până în ziua de astăzi, tot aşa arată. Aşa că ieri am ales să merg la altul, în aer liber, la cel din Floreasca. Nu e prima dată când ajung pe acolo dar a fost un moment fericit pe care trebuia să îl împărtăşesc cu voi. Soare, nu foarte frig, liber, eu alunecând stângaci pe gheaţă, LumeaMică la fel…

Mai merg, promit, veniţi şi voi?

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.