Un vin, o poveste, un nume

Un vin, o poveste, un nume

Încep prin a spune că aveam două, două sticle cu vin. Acum mai avem doar una.

Un vin special, cu o poveste frumoasă şi unică în spate. Rod al unei vii bătrâne de peste 30 de ani, vie care acum nu mai există, rod al muncii unor oameni cu suflet mare. Un Cabernet Sauvignon care nu a urmat drumul către Cuvée Charlotte, ci a fost ajutat să se dezvolte singur şi a primit numele nepotului doamnei Mihaela Tyrel de Poix, Alexandru.

Un vin care la concursul International Wine Challenge 2010, Viena a strâns 89,5 puncte, deci o medalie de argint.

Acum fix un an şi cinci luni (ce să-i faci, coincidenţa) am făcut cunoştinţă pentru prima dată cu S.E.R.V.E. şi cu vinurile produse aici. Aici l-am degustat prima dată şi tot aici am primit o sticlă pe a cărei etichetă scria simplu: Cuvée Alexandru 2007 – Un Cabernet excepţional pentru „ghicitorul” de Fetească Neagră, 9 octombrie 2010. 

Aceasta este sticla pe care am deschis-o şi care ne-a dezvăluit un vin puternic şi în acelaşi timp catifelat, un buchet complex de arome, un vin delicios.

Mulţumesc S.E.R.V.E. pentru sticla  cu indicativul 2150 (din cele 6850 produse), care va mai aştepta o vreme până să vadă lumina paharului.

Un vin – Cuvée Alexandru / O poveste – cea a interacţiunii dintre vie şi om, dintre Ceptura şi Guy Tyrel de Poix / Un nume – S.E.R.V.E.

Şi încă ceva: pentru anul 2012, S.E.R.V.E. ne susţine cu vinuri în desfăşurarea Poveştilor din LumeaMare, aşa că aveţi un motiv în plus să ne vedem la ediţiile următoare :).

PS. Vinul nu este încă la vânzare, dar cine ştie, poate anul acesta …

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.