Poveşti din LumeaMare – Cambodgia

Poveşti din LumeaMare – Cambodgia

Ediţia cu numărul 24 este dedicată fostei Kampuchia, actual Cambodgia, Cambodgea, Cambogia, Cambodia… cum o fi bine? Nu cred că are importanţă atât timp cât vom avea impresii reale de acolo, de la călători care au fost, au văzut şi s-au bucurat de tot ceea ce este frumos, interesant sau poate neobişnuit în acest colţ de lume şi care sunt mai mult decât bucuroşi să împărtăşească şi cu tine! Să ne vedem aşadar sâmbătă, pe 31 martie, să ascultăm poveşti de calătorie, să degustăm ceva bun gătit în stil cambogian, să închinăm un pahar de vin de la S.E.R.V.E în cinstea viitoarelor noastre călătorii să ne bucurăm de încă o întâlnire la Ceainăria GreenTea!

Mai multe detalii veţi găsi mai jos, sub afiş.

Povestitori:

Sorina Grosu este împătimită de calatorii, de drumeţii montane, de natură, dar îşi face timp şi pentru activităţi de voluntariat, susţinând promovarea creativităţii prin intermediul asociatiei de tineret pe care o coordonează, în timp ce pâinea cea de toate zilele o câştigă într-o companie de cercetare de piaţă în calitate de specialist marketing.

Sorina ne va povesti despre o călătorie de 12 zile în Cambodgia, în timpul căreia a vizitat cele mai importante obiective din traseul clasic: Angkor Wat, satul plutitor Komplong Phluk, paradisul de pe insula Koh Rong Saloem, Phom Phen şi în final 2 zile petrecute in capitala Thailandei – Bangkok. Va împărtăşi cu cei prezenţi întâmplări adevărate, câteva detalii picante şi desigur nişte sfaturi practice de călătorie.

Iulian Pasăre este pasionat de călătoriile în ţări îndepărtate şi exotice şi nu numai, fiind o persoană care a ajuns să cunoască destul de îndeaproape obiceiurile, plusurile şi minusurile din Asia şi vă poate da sfaturi competente dacă vă doriţi să ajungeţi şi voi pe acolo. De profesie chimist, Iulian lucrează în industria cosmetică, ocupându-se de importul şi distribuţia de materii prime.

Iulian a fost de două ori în Cambodgia, o ţară pe care o vede ca mult mai mult decât o oprire între alte două destinaţii şi în care a creat legături strânse cu localnicii. Povestea lui va fi mai amplă şi este greu de cuprins într-un paragraf, pe scurt va porni de la Phnom Penh şi ne va duce pe la Sambor Pre Kuk, Prea Khan sau Prasat Prea Viahar, Koh Ker (temple mai puţin cunoscute) şi multe alte locuri cu denumiri imposibile. Putem să ne aşteptăm la păţanii şi detalii interesante din viaţa locală, dar să nu spun mai mult de atât…

Data

Sâmbătă, 31 martie, ora 13:00. Suntem acolo şi te aşteptăm începând cu ora 12:30.

Unde?

Ceainăria GreenTea, strada Doctor Burghelea nr. 24, sector 2, Bucureşti

Participare:

Taxa de participare este de 40 de Lei. Pentru ca rezervarea să fi validă aceasta trebuie achitată în cel mult două zile de la primirea confirmării şi detaliilor, pe e-mail. Anularea rezervării se poate face cel mai târziu miercuri 28 martie, până la finalul zilei.

Înscrieri:

Locurile sunt limitate iar înscrierile sunt posibile doar prin mail, la noutati at lumeamare punct ro. Lăsăm deschisă secţiunea de comentarii, pentru nelămuriri sau întrebări, dar vor fi luate în considerare doar mailurile, în ordinea sosirii lor. Dacă rezervi pentru mai multe locuri, te rog frumos să îmi scrii şi numele celorlalte persoane.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.