Am vrut înapoi în Dolomiţi, mă întorc prin Dolomiţi

Am vrut înapoi în Dolomiţi, mă întorc prin Dolomiţi

Prima dată i-am văzut oglindiţi, ca o amintre frumoasă şi impresionantă, în privirea entuziastă a părinţilor mei. Apoi i-am admirat în poze. Nu a trecut mult şi i-am regăsit în acuarele. O anumită fotografie a Mariei, colega noastră din LumeaMare, mi-a rămas în suflet şi la ea mă gândesc de fiecare dată când pronunţ numele Dolomiţilor. A fost ca o dragoste prin corespondenţă, cu certitudinea că voi avea ocazia să ajung să văd şi cu ochii mei obiectul adoraţiei şi că nu voi descoperi în locul munţilor maiestuoşi şi stâncoşi vreun deluşor molcom şi pitic. Ştiam că nu voi fi dezamăgită şi abia aşteptam să ajung la prima întâlnire.

I-am întâlnit prima dată în mai 2012, când am ajuns acolo pe două roţi, împreună cu Ina, pe traseul de care v-a povestit ea deja aici.

Citeşte mai departe cum a fost cea mai fumoasă zi din toţi cei 5000 de km, ziua cu 150 de ace de păr, pe SlowRide.ro.

O să vezi în artiol că îmi doream să mă întorc. Şi pentru că am învăţat deja de la vacanţa aceasta lungă în Italia că trebuie să am grijă ce îmi doresc pentru că mi se va îndeplini dorinţa, dintre toate planurile şi scenariile de întoarcere, după cele trei săptămâni în Langhe (şi îţi jur că au fost vreo 4 variante de traseu!), numai ăsta a vrut sa se concretizeze. Îţi povestesc eu mai multe la întoarcere, până una alta te invit să dai click pe articolul de pe SlowRide şi să te bucuri de aventura din mai şi de minunaţii Dolomiţi.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.