Unde mergem la schi în iarna asta?

Unde mergem la schi în iarna asta?

Poate că ştii deja răspunsul. Poate că te mai gândeşti încă. Încerc să îţi mai dau ceva de lucru. Aşa că, dacă vrei, citeşte mai jos – poate îţi fac cu ochiul regiuni din Italia, poate Franţa, pe lângă cele mai apropiate şi cunoscute din Austria şi Bulgaria.

Între 24 – 26  august  la Poiana Braşov a avut loc Exposki 2012 organizat de Innovations for Turism. Regiuni din Austria, Italia, Franţa şi Bulgaria şi-au prezentat ofertele şi atracţiile legate de sezonul alb – iarna 2012, reprezentanţiilor agenţiilor de turism din România.

Italia – zona TRENTINO

Ancutza ne-a povestit deja despre câteva zone de schi din Italia aici. În plus, iată ce am mai aflat şi eu despre Trentino.

Esenţa zonei Trentino este dată de prezenţa Dolomiţilor. Nu-i aşa? Parcă ne urmăresc munţii aştia, aşa cum zice şi Roxana aici. Dolomiţii, întraţi în patrimoniul mondial Unesco în 2009, sunt aşadar răspunzători de atracţia turistică a zonei. Zona Trentino numără aproape 500.000 locuitori şi primeşte anual vizita a milioane de turişti. Cele şase zone sunt prezentate mai jos. Mai multe detalii, promoţii şi multe alte informaţii se găsesc pe site-urile lor.

Val di Sole – 270 km piste / 97 teleschiuri şi reprezintă cea mai mare regiune de ski din partea vestică a Trentino împărţită în trei zone: Skiarea Peio (11 piste de schi totalizând 16 km), Skiarea Passo Tonale  (40 de piste de schi totalizând 100 km, Gheţarul Presena – 3016 m, o pista de 11 km lungime cu diferenţă de nivel -1800 m) şi Skiarea Folgarida – Marilleva (37 piste de schi totalizând 62 km, legată de Madonna di Campiglio prin 150 km de piste).

Se poate schia până la o altitudine de 3000 m. Ofertele cuprind – 4 până la 7 zile  skipass Superskirama inclus în preţul cazării (de pe 1 până pe 23 decembrie 2012 şi de pe 3 până pe 14 aprilie 2013) şi skipass gratuit pentru copiii până în 8 ani.

Madonna di Campiglio – 150 km de piste interconectate împărţite în 98 de piste (44 albastre, 38 roşii, 16 negre) şi două zone: Pinzolo (potrivită pentru familii cu copii) şi Madonna di Campiglio (cunoscută pentru evenimentele speciale – 18 decembrie Cupa mondială de schi alpin – noaptea slalomului masculin, 13-20 ianuarie 2013 – WROOOM conferinţa internaţională de schi  F1 & Moto GP cu piloţii şi echipele de la Ferrari şi Ducati. etc.).

Paganella – 50 km de piste, în special recomandată familiilor, cu grădiniţe de copii direct pe zăpadă, cu activităţi diferite în fiecare zi. De asemenea aici se găseşte unul dintre cele mai mari centre SPA, un pationoar acoperit, terenuri de sport – în total peste 1800 metri pătraţi de facilităţi sportive şi de ralaxare. Pista neagră de aici primeşte echipa naţională masculină de schi a Norvegiei pentru antrenamente.

Folgaria-Lavarone –  105 km piste, 30 teleschiuri, 7 şcoli de schi şi 100 km  de trasee cross country.

Partea estică a zonei Dolomiţilor este împărţită în 12 zone ce cumulează peste 1200 km de piste gestionate de Dolomiti Superski, din acestea, zonele care aparţin de Trentino sunt: Vale di Fiemme şi San Martino di Castrozza.

Val di Fiemme – peste 120 km de piste şi 150 km de  trasee de schi cross-country. În 2013 se vor desfăşura etapele de schi fond şi sărituri ale campionatului  de schi nordic Fis.

San Martino di Castrozza Passo Role – 60 km de piste, toate în interiorul parcului natural Panaveggio – Pale di San  Martino. Mai mult de 100 instructori de ski, servicii pentru familii cu copii, 2 snow parks, peste 30 de km dedicaţi schiului nordic prin pădurile din San Martino trecând prin Val Canali, Passo Cereda şi lacul Calaita.

„- De ce să vină turişti români în Trentino?

– Pentru că este o bună alternativă la destinaţiile tradiţionale, o şansă de a-ţi petrece vacanţa într-o ţară diferită, cu un stil diferit dar la acelaşi nivel calitativ dacă ne referim la pârtiile de schi şi facilităţile conexe” – Fabio Gerola – Departamentul de marketing Trentino.

Şi pentru că Roxana a trecut prin Dolomiţi în drumul de întoarcere spre casă, a poposit pentru două zile în Paganella şi vreo trei în San Martino di Castrozza, aşa că avem imagini şi impresii proaspete din cele două zone. Cu siguranţă veţi avea mai multe detalii în curând!

Paganella – Lago di Molveno
San Martino di Castrozza

Franţa – 3 Valées – Brides-Les-Bains

Din Franţa ne alegem cu peste 320 de piste totalizând 600 km, ape termale, bucătărie sănătoasă, altitudine ideală, spa într-o localitate deschisă tot timpul anului.

Între văile Méribel şi Courchevel – o poartă de intrare în masivul Vanoise, Brides-les-Bains aduce conceptul de atitudine low cost, ceea ce înseamnă vacanţe bune şi de calitate.

Românii iubesc schiul. Trebuie să vii măcar odată în Franţa la schi. Tarifele sunt cel puţin interesante, cu 30-50% mai ieftine decât alte staţiuni de schi. Suntem deschişi 11 luni pe an faţă de celelalte resorturi de schi care sunt deschise doar 4 luni pe an ..” Benedicte Fournier.

Şi pentru că până la conferinţa de presă organizată de italienii ce au reprezentat zona Trentino mai era ceva timp, organizatorii au aranjat e o mică escapadă la înălţime, un mic tur al Braşovului şi înapoi în Poiană.

Acestea fiind spuse, ajută-ne să completăm lista. Tu unde schiezi în iarna asta sau pe unde ai mai fost şi ţi-a plăcut?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.