Poveşti din LumeaMare despre Tibet

Poveşti din LumeaMare despre Tibet

Ediţia 27, Bucureşti

Ne apropiem cu paşi grăbiţi de finalul de an, dar, înainte de a ne pregăti speech-ul pentru Moş Crăciun, propun să ne curăţăm puţin sufletul, să ne relaxăm, să ne îngrijim şi de spirit. Cum altfel decât povestind despre Tibet?

M-am bucurat foarte mult atunci când Iulian mi-a propus să vorbească despre Tibet, a fost genul acela de coincidenţă fericită. Chiar mă gândeam să-l contactez şi hop, a venit mailul… Şi uite aşa s-a născut ideea şi şansa unei noi întâlniri cu prietenii noştri cei pasionaţi de călătorii.

Te invit aşadar sâmbătă, 10 noiembrie, începând cu ora 12:00, la Godot Cafe-Teatru (Str. Blănari nr 14), pentru o ediţie maraton despre Tibet. Încercăm un loc nou, mai încăpător, avem trei povestitori şi cadouri pentru tombolă şi povestitori de la S.E.R.V.E  şi La Fourchette.

Invitaţi ai acestei ediţii vor fi:

Anca Petrescu, Inner Self Alchimist, coach profesionist şi călător în spiritualitate. După mulţi ani în care a muncit în companii mari şi a trăit mai puţin pe lângă acestea, a început căutarea de Sine odată cu studiul NLP-ului, Reiki-ului sau a altor metode de healing. Acum îi ajută pe alţii să îşi găsească sensul şi să atingă un maxim de potenţial.  Călătoriile reprezintă pentru ea o modalitate de autocunoaştere, introspecţie şi experimentare a vieţii. Deşi crede că şi un drum făcut în vecinătatea locuinţei poate deveni o călătorie iniţiatică, ea a ales să meragă în locuri mai exotice, chemată de, probabil, reminiscenţe ale trecutului  foarte, foarte îndepărtat al sufletului ei: Japonia (1995-96), Nepal şi Tibetul chinezesc (2010), India şi Tibetul indian (2011).

Anca ne va povesti despre spiritualitatea unui popor în suferință, aşa cum a perceput-o ea, ca un călător:  spiritualitatea poporului tibetan şi suferinţa prin care trece acesta. Va prezenta mănăstirile pe care le-a vizitat, puţin despre istorie sau despre cum sunt trataţi tibetanii de către chinezi acum. Va face în acest context şi o scurtă descriere a atmosferei din punct de vedere al naturii.

Iulian Lucian Maidanuc – avocat, specializat în dreptul Internetului şi proprietate intelectuală; pasionat de fotografie, de istorie, de cultură şi spiritualitatea tibetană; ultimele sale calatorii au fost în India, Nepal, Tibet şi locuri legate într-un mod sau altul de Tibet şi de Himalaya, aşa că uneori spune despre el că are o mică fixaţie faţă de aceste locuri. Iulian scrie despre călătorii pe ici-colo.ro, chiar foarte frumos, pentru noi a fost o descoperire foarte plăcută.

Iulian ne va povesti despre valea Spiti, o zonă nu total necunoscută, dar puţin frecventată de turişti.

Cezar Dumitru, cunoscut ca Imperator, blogger şi călător “înrăit” (a ajuns în 88 de ţări până acum), pasionat de istorie şi de destinaţii exotice, profesionist în marketing şi publicitate – domenii în care are o vastă experienţă şi în care profesează… când nu călătoreşte.

Fiind foarte ocupat nu a reuşit să ne trimită o descriere mai amplă, cuvintele de mai sus îmi aparţin şi sper că nu am comis vreo eroare. Dar Cezar a mai fost invitatul nostru la Poveşti, iar de data aceasta ştim că ne va istorisi despre experienţa sa la Everest Base Camp.

Taxa de participare este de 30 de lei, în care am inclus un ceai sau o cafea sau o băutură răcoritoare şi participarea la tombola cu premii.

Înscrierile sunt posibile doar prin mail, la noutati at lumeamare punct ro. Lăsăm deschisă secţiunea de comentarii, pentru nelămuriri sau întrebări, dar vor fi luate în considerare doar mailurile, în ordinea sosirii lor. Dacă rezervi pentru mai multe locuri, te rog frumos să îmi scrii şi numele celorlalte persoane.

Foto: Iulian Lucian Maidanucici-colo.ro

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.