Adolescenţa ar trebui să însemne un zâmbet frumos

Adolescenţa ar trebui să însemne un zâmbet frumos

Ieri am fost din nou cu LumeaMică la DentEstet 4 Kids. Nu cu probleme, de data aceasta, la un simplu control şi periaj. Dacă mi-ar fi spus cineva acum vreo 4-5 ani că există copii care pur şi simplu nu deshid gura, de frică, la dentist, aş fi zis că are o problema părintele, nu copilul. Între timp am aflat pe pielea mea care e adevărul şi v-am povestit cum am ajuns la analgosedare, pentru a reuşi să plecăm într-o vacanţă fără probleme neaşteptate şi dureri de dinţi. De atunci lucrurile au început să meargă spre bine. Ne facem frecvent câte o programare şi mergem chiar dacă nu avem nevoie. Încet, încet, căpătăm mai multă încredere, vedem că nu se întâmplă nimic grav şi ne dăm seama că, dincolo de zgomotele şi senzaţiile puţin neplăcute, nu trebuie neapărat să stea pitită durerea cea rea şi necruţătoare.

Am fost şocată când am citit rezultatele studiului făcut de DENT ESTETt, conform căruia 90% dintre adolescenţii români nu intră nici măcar o dată pe an în cabinetul stomatologic, deşi peste 50% dintre ei au nevoie de aparat dentar şi tot atâţia se confruntă cu afecţiuni gingivale. Un procent similar dezvoltă boli ale gingiilor care duc la pierderea dinţilor în 70% dintre cazuri, iar un procent considerabil mai mare prezintă carii, cea mai răspândită afecţiune în rândul populaţiei. Îmi doresc să nu uit ceea ce am învăţat în copilăria Petrei şi îmi doresc ca ea să se încadreze în procentul de 10%, că nu mai avem mult şi vom fi şi noi adolescenţi :-).

Momentan este o plăcere şi o distracţie pentru ea să meargă la stomatolog, în clinica special creată pentru copii, ce seamănă mai degrabă cu un loc de joacă. Iar zilele acestea Dent Estet a anunţat lansarea clinicii DENT ESTET 4 TEENS și a unei campanii de educare a adolescenţilor. Campania „Your smile.Your choice” se va desfăşura în şcoli, începând cu 1 noiembrie, şi va consta în acţiuni de informare, dar şi de evaluare a problemelor dentare ale adolescenţilor. În cadrul aceleiaşi campanii, DENT ESTET 4 Teens oferă o primă consultaţie ortodontică gratuită, precum şi reducere la achiziţionarea unui aparat dentar. Mai mult, până pe 18 noiembrie există şi un concurs pe facebook.

Avem nevoie de companii puternice care să contibuie la educaţia pentru sănătate a copiilor noştri, iar noi ca părinţi chiar avem nevoie de ajutor din exterior atunci când propriile noastre argumente nu mai contează şi nu mai izbutesc să treacă de NU-ul specific vâstei. Cine nu a trecut prin asta, poate că nu înţelege. La un moment dat noi toţi am fost adolescenţi, nu ar fi trebuit să uităm. Mai bine să nu trecem prin astfel de probleme şi să ne convingem copiii, de mici, că vizitele frecvente la dentist, într-un spaţiu gândit special pentru ei, pot fi o experienţă plăcută. Adolescenţa ar trebui să fie toată un zâmbet, unul frumos, nereţinut de jena unei danturi imperfecte şi bolnave.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.