Biblioteca virtuală de seară – 14

Biblioteca virtuală de seară – 14

Aşa cum am promis la finalul proiectului 22 de bloguri de travel din România, vom încerca în fiecare săptămână să selectăm câteva articole care ne-au plăcut, din blogosfera de travel şi mai ales dintre cele 22 de bloguri alese (vezi lista finală aici). Cum nu le vom putea citi săptămânal pe toate, mai depinde şi de talentul fiecăruia de a ne atrage prin titlu şi subiecte…

Săptămâna aceasta avem:

– Un târg de Craciun mai puțin cunoscut, cel de la Lyon, pe PrintreRânduri. com. Articolul e al patrulea dintr-o serie care cuprinde pâna acum Wasserburg am Inn,  Sibiu si Viena

 Surprize din Timisoara şi detalii interesante găsim pe Viajoa.ro.

– Un final glorios şi amuzant pentru Turul Mont Blanc: Honeymoon – ziua 20 – TMB etapa 9: Victorieeeee!, pe Bloguldecălătorii.ro – Mă trezesc în ultima zi, în cameră cu cel puţin 78 de picioare, şi sunt surprinsă că am dormit chiar excelent. Picioarele au fost curate (alea 78) şi sforăiturile, dacă s-au petrecut, au fost bine atenuate de dopurile de urechi.”

– Pentru că a venit iarna hai să vedem Sibiul sub zăpadă (eseu foto) pe Plăcereadeacălători.ro

 Roma. La apus de soare un oraş oarecare. pe Meetsun.ro – „o stare în care ştiu că de n-ai ochi să vezi paradisul, degeaba locuieşti în el…”. Frumos!

– Şi ca să-mi fac în ciudă, puţin din drumul pe care l-am ratat în primăvară, pe motiv că ploua de-l închiseseră: Kaiserlich und Königlich: Edelweisspitze, sau urcarea dinspre nord pe Grossglockner Hochalpenstrasse, povestit de Miscellanea.ro. Plecând de la subiectul acesta, nu rataţi nici cele 19 idei de îmbunătăţire pentru Transfăgărăşan.

– O lecţie de istorie şi un punct de vedere frumos argumentat găsim la ici-colo.ro: Ţara lui Dracula, o uriaşă gogoaşă turistică (1) – „să nu fie dubii, m-am apucat să scriu aceste rânduri nu ca să mă joc „de-a istoricul” povestind despre Vlad Ţepeș, ci pentru că m-am săturat până peste cap de balivernele triviale despre Dracula și despre Dracula Land, ţara lui Dracula; poate că da, o fi Laponia ţara lui Moș Crăciun, însă despre România știu sigur, la fel de sigur ca și tine, că nu este ţara lui Dracula.”

– Dar hai că e seară şi suntem obosiţi, aşa că putem asculta 6 recomandări muzicale de la capătul lumii via Viajoa.ro. Merită! „Dacă vrei să te apropii de esența unei culturi, ascultă-i muzica. Te va duce înapoi spre locul de unde a țâşnit: inima.”

La final, chiar dacă e în afara celor 22 de bloguri de travel, recomand să aruncaţi un ochi pe concursul organizat de NG Traveler – Review de România

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.