Biblioteca virtuală de seară – 15

Biblioteca virtuală de seară – 15

Aşa cum am promis la finalul proiectului 22 de bloguri de travel din România, vom încerca în fiecare săptămână să selectăm câteva articole care ne-au plăcut, din blogosfera de travel şi mai ales dintre cele 22 de bloguri alese (vezi lista finală aici). Cum nu le vom putea citi săptămânal pe toate, mai depinde şi de talentul fiecăruia de a ne atrage prin titlu şi subiecte. Iar aceasta este ultima săptămână pe anul acesta în care mai facem lista, începând de săptămâna viitoare o lăsăm şi noi mai domol, pentru a ne revedea cu forţe proaspete în 2013.

De la Tedoo citire, “pentru cine nu știe, dintre toate rasele canine, maidanezul de Thailanda e cel mai priceput motociclist. Poate parcurge zeci sau sute de kilometri în coșul sau pe șaua unei motorete.” – găseşti acolo articolul integral despre călătorii, câini şi pisici.

Şi tot de la Brad, un minunat articol care ne-a încântat pe toate deopotrivă, publicat de data asta pe dilemaveche.ro, despre miezul de singurătate ce se ascunde in poveştile de călătorii.

Cât de frumos s-a pregătit Plăcerea de a călători pentru circuitul în Maroc. Drum bun dragilor şi să vă bucuraţi de ceea ce veţi vedea şi experimenta!

Alexandra povesteşte pe Viajoa despre şoseaua alpină Stelvio. Nu puteam, nu puteam să nu pun linkul ăsta, prietenii ştiu de ce!

Îmi place Veliko Tarnovo, mult. Şi citesc de fiecare dată când dau peste un articol despre acest oraş. Iar Miscellanea mi l-a arătat din alt unghi, unul pictat. Interesant!

Mi-a mai plăcut mult titlul, gândul şi povestea din articolul Bran sau despre geografia norocoşilor, pe Meet the Sun.

De la ici-colo am început să citesc un articol foarte interesant despre alte porţi de intrare în Tibet, nu am apucat să-l parcurg pe tot dar mi-a rămas pe listă, pentru că mă interesează subiectul.

Şi pentru că eu te-am înnebunit deja cu Ungaria, uite că a scris şi Imperator despre cum a fost la băile termale.

 

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.