Concurs: Superzoom în amintiri

Concurs: Superzoom în amintiri

După cum ai observat deja, LumeaMare are o nouă înfăţişare. Şi ne-am hotărât să sărbătorim asta împreună cu tine, lansând un concurs, împreună cu Sony Romania. Participă și poți câștiga un superzoom pentru călătoriile tale, camera foto Sony Cyber-shot™ HX50 (preţ – 1900 RON).

Înainte de toate, aş vrea să îţi spun ceva despre mine. Nu fac parte din categoria fotografilor care transformă un cadru într-o operă de artă. Aş vrea poate să îmi cultiv acest talent dar, cel puţin când îl am pe Alex alături de mine în călătorii, pot să contemplu lumea cu ochii şi să mă concentrez mai degrabă la cum să scriu mai bine vs. cum să fac fotografii mai bune. Ca să nu mai spun că nu aş putea, pentru nimic în lume, să car după mine un rucsac plin cu obiective grele şi mari, de aceea sunt prima care mă bucur când văd că pot obţine o imagine mai mult decât mulţumitoare cu un compact. Da, mă bucur când îmi iese o imagine frumoasă, dar rămân la ideea de fotografie documentară, pentru a-mi aminti pe unde am trecut şi pentru a împărtăşi asta şi cu tine. Şi pariez că nu sunt singura care gândeşte aşa.

Chiar dacă nu ne specializăm în fotografie, avem cu siguranţă o poză dragă inimii noastre în memorie, o imagine care ne ajută să facem un zoom în trecut, să-l aducem mai aproape. Poate că imaginea respectivă stă pe un raft al bibliotecii, poate că pitită e într-un album, poate că stătea pe noptiera bunicii şi nu o mai ai decât în memorie, poate că era neclară sau avea un colţ îndoit, dar nu se poate ca mintea ta să nu fi depozitat o fotografie, o amintire ce înfruntă timpul. Ei bine, asta e tema concursului: descrie, într-un comentariu, povestea unei astfel de fotografii. Poţi să ne spui cum a fost capturată imaginea, cum te-a influenţat, ce înfăţişa sau înfăţişează ea, orice detaliu care îţi iese din minte la un superzoom rapid printre amintiri.

Nu trebuie să ne trimiţi fotografia! Descrierea sau povestea ei este suficientă, cu condiţia să fii abonat la newsletterul nostru săptămânal şi să postezi un comentariu până pe 15 august 2013 ora 23:59!

Premiul, constând în aparatul Sony Cyber-shot™ HX50 cu zoom de 30x, se va acorda prim tragere la sorţi, în data de 16 august 2013.

Şi pentru că vorbim de un zoom de 30x, ne-am hotărât că acest concurs este valabil doar dacă se strâng minim 30 de comentarii de la persoane diferite. Aşa că dă şi tu vestea mai departe!

Și acum ceva detalii tehnice despre aparat, pe care ni le oferă Alex: Sony Cyber-shot™ HX50 este un aparat din clasa compactelor, cu un senzor Exmor R CMOS 20.4 megapixeli și tehnologie de stabilizare a imaginii. Obiectivul Sony “G” cu zoom 30x este echivalentul unei focale de 24 – 720 mm (f/3.5-6.3). Este cea mai mică și mai ușoară cameră digitală cu zoom optic 30X și cântărește doar 272 g. Detalii tehnice și un review detaliat poți găsi aici.

Promitem să revenim cu fotografii făcute cu acest aparat pe perioada de desfășurare a concursului. Poţi să vezi mai multe detalii legate de desfăşurarea concursului mai jos. Mult succes şi abia aşteptăm să facem, împreună cu tine, un superzoom în amintiri!

Termeni şi condiţii:

1. În acest concurs va fi înscrisă automat orice persoană care răspunde printr-un comentariu valid la prezentul articol şi este abonată (cu aceeaşi adresă de mail) la newsletterul nostru săptămânal,

2. Perioada de desfăşurare este 15.07.2013 – 15.08.2013.  Termenul limită pentru participarea la concurs este: 15 august 2013 ora 23:59.

3. Câştigătorul concursului va fi selectat aleator pe website-ul random.org, prin tragere la sorţi.

4. Tragerea la sorţi va avea loc în data de 16 august 2013.

5. Concursul are drept scop acordarea unui premiu: o camera foto Sony Cyber-shot™ HX50.

6. Rezultatele tragerii la sorți sunt sunt finale. Nu vom purta niciun fel de corespondenţă cu participanţii la concurs, cu excepţia câştigătorului, care va fi anunţat public pe blogul LumeaMare, precum şi pe pagina de Facebook LumeaMare. Câştigătorul va fi informat printr-un e-mail.

7. Premiul va fi trimis în termen de 5 de zile de la data la care a fost declarat câştigător. În cazul în care câştigătorul nu răspunde în acest termen la e-mailul trimis, va pierde orice drept asupra premiului, acesta revenind următorului ales.

PS: Nu te panica dacă nu îţi apare imediat comentariul, acesta fiind în primă fază în moderare, mai ales dacă eşti pentru prima dată la noi pe blog. Dar dacă nu apare deloc şi ştii că ai fost în temă cu răspunsul, te rog să ne scrii, pentru a remedia problema!

Later edit:

Câştigătorul a fost anunţat aici!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.