Să fie haos!

Să fie haos!

 

Cred că cel mai mare duşman al oricărei acţiuni sau relaţii este rutina. Ca şi obişnuinţa cu un anumit mod de a face lucrurile, fără a încerca, fără a testa, fără a risca. E ca alegerea aceluiaşi drum în fiecare zi. Sau ca rularea pe autostradă pe pilot automat, într-un peisaj arid care nu îţi oferă nimic nou pe parcursul a sute de kilometri. Sau ca petrecerea zilelor de vacanţă în acelaşi loc, an de an. Noi oamenii avem nevoie de stabilitate, orice s-ar zice. Pe de altă parte, noi călătorii suntem mai dispuşi să renunţăm la confort şi la siguranţă pentru a explora.

LumeaMare va împlini spre finalul lunii septembrie 4 ani. 4 ani în care am descoperit o mică parte din lumea cea mare, am spus multe poveşti, am organizat evenimente şi ne-am făcut alţi prieteni călători. Nu, nu e încă momentul bilanţului şi nu te grăbi nici să ne spui la mulţi ani, lasă-ne plăcerea de a ne primi toate urările la momentul potrivit. Ceea ce vreau să spun, cu acest articol, e că după 4 ani de prezenţă aproape continuă în online, în vara aceasta am simţit nevoia să am o vacanţă 100% offline. Şi am reuşit, iar asta m-a ajutat să văd mai limpede anumite lucruri, sau cel puţin aşa vreau să cred :).

Dacă nu mă înşel, a trecut mai bine de un an de când mă tot gândesc că lucrurile pot fi făcute şi altfel. Că trebuie să ne găsim cu toţii un timp pentru a ne redefini obiectivele şi felul în care ne ocupăm de acest blog, începând de la calitatea articolelor şi timpul alocat meşteşugului scrisului în sine, până la frecvenţa cu care scriem, despre ce scriem, cine suntem ca echipă şi cum ne împărţim responsabilităţile şi aşa mai departe.

În primă fază se pare că am rămas mai puţini în echipă, din motive pe care mi-ar fi destul de complicat să le explic aici. În prezent echipa de bază este alcătuită, dincolo de mine şi Alex, de Ina, Lorena şi mama mea, Ghiocel (mai multe detalii poţi găsi în pagina noastră Echipa). Vom aştepta mereu, cu drag, impresii şi recomandări de la Alina, Maria, Anca sau Laura, în măsura în care va mai exista dorinţa de a le împărtăşi cu noi şi cu voi. Iar dacă nu, vom aprecia mereu rolul pe care fiecare l-a avut în creşterea blogului şi suntem conştienţi că acesta este un motiv în plus să ne reorganizăm şi să ne găsim cea mai bună cale pentru a ne păstra plăcerea de a scrie şi, în acelaşi timp, pentru a nu te dezamăgi.

Un alt pas este renunţarea la ideile de weekend, începând cu această lună. Deşi utile şi o sursă importantă de trafic, acestea îi ocupau prea mult timp Lorenei şi nu aduceau nimic calitativ în plus, din punct de vedere al conţinutului.

Vor mai fi şi alte schimbări, sunt sigură. Am rugămintea aşadar să fii înţelegător cu noi dacă ţi se va părea că suntem mai haotici luna aceasta. Nu vom avea zile fixe de publicare şi nici un plan editorial strict. E posibil să nu publicăm nimic mai multe zile la rând, aşa cum e posibil să mai publicăm câte ceva, spontan. Să fie haos, aşadar! Să nu mai stăm sub presiunea întrebării „avem articol pentru mâine?”, ci să ne întrebăm, în schimb, „cum putem fi mai buni?”.

În perioada următoare vom face teste şi îţi vom pune multe întrebări. Chiar avem nevoie să ne fii alături, să ne spui părerea ta sinceră despre ce înseamnă LumeaMare pentru tine şi, mai mult de atât, ce aşteptări sau nemulţumiri ai, ce ţi-a plăcut şi ce te-a enervat. O poţi face începând chiar de acum, într-un comentariu, ne poţi scrie un mail sau putem vorbi faţă în faţă, de ce nu?

Şi nu îţi face griji, nu dispărem de tot, dacă pe blog nu vom fi zilnic ne găseşti oricum cu noutăţi şi recomandări pe pagina de Facebook.

Ajută-ne să ştergem praful, să redefinim rutina şi ordinea, să îţi oferim mai mult, iar noi îţi vom împărtăşi concluziile şi noua noastră cale la momentul în care ni se va arăta şi nouă cu claritate.

Mulţumim pentru înţelegere şi mulţumim anticipat pentru ajutor!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.