România copiilor 2 şi un concurs

Ideea noastră de a aduna într-o listă cele mai frumoase locuri pentru copii şi familii, din România, a fost întâmpinată cu mult entuziasm. Dar iată că a trecut ceva timp de când am lansat provocarea şi, plecaţi fiind şi noi, cu vacanţa în minte şi în suflet, lista a rămas aşa cum era la începutul verii. Dar tot răul spre bine, între timp sunt sigură că ai mai umblat prin ţara noastră şi ai mai făcut mici sau mari descoperiri.

Ca să te convingem să le împărtăşeşti cu noi, punem la bătaie şi două premii de la Parentime, partenerul acestui proiect:

– 1 loc la cursul de prim ajutor,

(o experienţă extrem de utilă pentru orice părinte. Noi am fost şi am şi scris despre asta aici.)

– 1 carte Nevoile esenţiale ale copiilor

(n-am citit încă dar am auzit că e minunată!)

– 2 cărţi Reţete de jocuri

(despre care găseşti părerea mea aici)

Premiile se acordă printr-o tragere la sorţi la care participă dintre toţi cei care au ajutat şi vor ajuta în completarea acestei liste.

Tragerea la sorţi se va face în data de 2 octombrie iar tu, pentru a participa, poţi să îţi aduci completările până pe 1 octombrie cel mai târziu, într-un comentariu la acest articol.

La ce ne aşteptăm din partea ta şi cum ar trebui să fie recomandarea pe care o faci? 

Aşteptăm recomandări de atracţii – parcuri, muzee, natură, sporturi, orice loc în care copilul poate desfăşura o activitate anume, specifică lui şi / sau hoteluri, pensiuni sau restaurante – unităţi care depun eforturi pentru a crea un spaţiu cât mai primitor şi cât mai confortabil pentru familiile cu copii. Scrie şi în apropiere de ce oraş/staţiune/localitate se află, pentru a fi mai uşor de ordonat.

IMPORTANT!

– Ideal ar fi ca, atunci când propui un loc, să fi avut o experienţă directă acolo. Nu uita, propunerea ta este totodată şi o recomandare! De aceea, atunci când adaugi o destinaţie, încearcă să nu dai doar numele unei regiuni sau oraş, fii cât mai specific, menţionând ce se poate face concret acolo. Chiar dacă e vorba de o drumeţie montană, spune pe ce traseu şi la ce vârstă se potriveşte. Dacă e vorba de un oraş scrie ce atracţii sunt potrivite pentru copii şi de ce. Doar aşa comentariul tău poate aduce valoare şi poate fi adăugat la listă.

– Ne-ar fi tuturor mai bine dacă ai verifica dacă recomandarea ta nu este deja propusă de altcineva, pe lista de aici. Poţi să vii cu completări sau comentarii, dar nu vom putea trece acelaşi loc de două ori pe listă.

– Numele persoanelor ale căror contribuţii vor fi adăugate la listă vor fi menţionate fără doar şi poate, excepţie făcând cei care vor să-şi păstreze anonimatul.

După data de 2 octombrie vom supune la vot lista rezultată şi vom ajunge şi la ceea ce am promis de la început, un Top atracţii pentru copii în România. 

Dar până acolo să-i dăm drumul la treabă, aşteptăm cu drag comentariile şi experienţele tale!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care a călătorit cât de mult a putut împreună, practicând un turism responsabil. Roxana este pasionată de artă și desen, Alex de fotografie și gastronomie. Petra, pe care o vei regăsi mai mult copil între paginile acestui blog, a devenit între timp adult și a pornit pe propriile căi în viață.