Concurs de gătit în stil Thai sau cum poți deveni masterchef

Concurs de gătit în stil Thai sau cum poți deveni masterchef

Și asta se poate întâmpla dacă te înscrii până pe 27 septembrie 2013 la concursul organizat de Autoritatea pentru Turism a Thailandei (TAT Balkans Office) împreună cu Restaurantul Roberto’s din cadrul Hotelului Athenee Palace Hilton Bucureşti, concurs care va avea loc pe 4 octombrie 2013.

Să vedem despre ce este vorba:

În concurs se pot înscrie atât amatori cât şi bucătari profesionişti. Înscrierile pentru competiţie sunt deschise până la data de 27 septembrie 2013, iar regulamentul de concurs şi formularul de înscriere se regăsesc pe site-ul Roberto’s şi pe site-ul TAT.

După etapa iniţială de înscrieri, un juriu compus din reprezentanţi ai TAT, Roberto´s şi reprezentanţi media, va alege 6 finalişti care vor participa la competiţia culinară din data de 4 Octombrie, competiţie ce va avea loc în cadrul restaurantului Roberto’s, la Athenee Palace Hilton şi constă în pregătirea de către concurenţi a unui preparat thailandez – Thai Green Curry. Concurenţii trebuie să caute şi să aducă ingredientele ei înşişi (toate ingredientele pot fi obţinute în Bucureşti, în magazinele cu specific asiatic). Detaliile legate de ingrediente se regăsesc în regulamentul de concurs.

Și acum vine partea faină, aia cu premiile. Fiți atenți:

Concurenţii au şansa de a câştiga un curs de gătit în Thailanda, un weekend la Athenee Palace Hilton Bucureşti sau un voucher de 400 RON valabil într-unul dintre restaurantele Hotelului Hilton: Roberto’s, English Bar și Café Athenee.

O mică demonstrație de gătit în stil Thai și o scurtă prezentare a unor ingrediente specifice bucătăriei thai ne-a fost prezentată de Chef Chaiyasith Srichom. Au fost pregătite două salate în care s-au îngrămădit calamari, lemon grass, chili, ardei, coriandru, zahăr de palmier, pătrunjel, lime, lămâie, feliuțe subțiri de carne de porc, sos de pește, castraveți, orez crud prăjit, frunze de kaffir. Cu siguranță mi-au scăpat câteva ingrediente. Bucătăria Thai este tentantă și ispititoare. Am atins și eu un pic zona asta culinară la Povești cambodgiene unde am pregătit un Samlor kari, o rețetă tradițională khmeră. Parte din ingredientele folosite în rețetă se regăsesc și în cea propusă pentru concurs.

 

Thai_cooking_0244

Thai_cooking_0264

Thai_cooking_0236

Thai_cooking_0269-2

Concursul, aflat la prima ediție se dorește a fi un deschizător de drumuri și va fi organizat anual în aceeaşi perioadă.

În continuarea concursului culinar, Restaurantul Roberto’s organizează o cină thailandeză cu preparate tradiţionale acompaniate de vinuri româneşti şi străine, muzică şi dansuri thailandeze.

Să mă înscriu și eu? Ce ziceți? Poate, poate …

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.