61 de kg trecute fix şi trei provocări la orizont

61 de kg trecute fix şi trei provocări la orizont

Cu ruşine spun că au trecut aproape două luni de când am dat ultima dată raportul. Se întâmpla mai exact pe 10 decembrie şi atunci aveam 62.5 kg. Cu mândrie spun că am trecut de Crăciun fără să pierd ceea ce câştigasem şi că mă înfăţişez în faţa ta cu mai puţin decât data trecută. De câteva zile cântarul meu arată 61. Iar azi mi-a făcut chiar o surpriză plăcută: 60,9 😀

Sunt într-o viteză cumplită aşa că nu voi detalia foarte mult din ce s-a întâmplat în ultima vreme. Am alergat, mai puţin dar am alergat, am mers pe bicicletă, am mers mult pe jos, am patinat şi am găsit tot felul de metode pentru a mă mişca.

Bicicleta ian 2014

 Cât despre ceea ce urmează, am cel puţin trei provocări  în faţă:

1. Plecarea la Barcelona. Deşi am eu stilul meu de a mă proteja atunci când plec, când mi se pare normal să gust din toate plăcerile unei călătorii dar mă ţin în frâu la cantităţile în care gust, de data asta ştiu că va fi greu pentru că am plănuit deja nişte degustări dintre cele mai periculoase. Să vedem ce va ieşi, să îmi ţii pumnii.

2. Blocajul. Mă cunosc şi ştiu că pe undeva pe la 60 de kg organismul meu se mulţumeşte cu starea de fapt şi nu mai vrea să schimbe nimic :). Ca să trec de asta m-am hotărât să apelez la un nutriţionist. Am aflat, din prima vizită, că sunt normală, că teoretic aş putea să rămân aşa şi să mă concentrez în continuare pe mişcare. Eu vreau totuşi să mai dau puţin jos, din părţile esenţiale, mă abţin să spun aici care. Aşa că aştept să primesc indicaţiile preţioase şi profesioniste, pentru a le aplica măcar la întoarcere dacă nu pe parcursul vacanţei.

3. M-am apucat să scriu despre asta. Într-o bună zi mi-am spus că ar trebui să pun pe hârtie, cu multe detalii, toată experienţa mea, cum am făcut, cum m-am motivat, cum m-am ţinut şi ce am învăţat. Lucruri de bun simţ, nu promisiuni înălţătoare şi nici sfaturi medicale, pentru că nu sunt nici proroc şi nici medic. Să fie şi altora de folos şi să ajute la inspiraţie şi motivare. E o carte ce se scrie pe parcurs ce înaintez şi eu spre atingerea obiectivului final. O voi finaliza atunci când voi vedea pe cântar cifra 57. Atunci te voi întreba dacă ţi se pare o idee bună să o distribui. De fapt, te întreb de acum, ce crezi, ai vrea să o citeşti?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.