7 zile în Tenerife. De la -30 m până la +3718 m (2)

7 zile în Tenerife. De la -30 m până la +3718 m (2)

CUPRINS

Când şi cum ajungi în Tenerife

Unde stai: nord sau sud? – detalii mai jos

Cum te deplasezi / transport

De la -30 m până la +3718 m sau ce poţi să faci în Tenerife 7 zile

  1. Puerto de la Cruz
  2. O zi la Loro Parque
  3. Un tur de o zi şi puţină istorie
  4. O zi la vulcan: Teide
  5. O zi în insula La Gomera
  6. O zi la Siam Park
  7. Scufundare cu submarinul

Unde stai: nord sau sud? 

Partea de sud a insulei Tenerife sau Costa Adeje este o uriaşă staţiune turistică. Aici vei găsi plaje renumite (Playa de Las Americas), hoteluri şi multe apartamente construite ca fagurii, unele peste altele, pe culmile golaşe, dar şi la malul mării, sute de restaurante, terase, magazine şi aşa mai departe. Un fel de litoral românesc, dar cu mai mult bun gust. Mie nu mi-a plăcut dar, aşa cum îţi spuneam de la început, nici n-am venit cu scopul de a sta la plajă zi lumină.

Dacă vrei să simţi mai mult din aerul local, alege Puerto de la Cruz, în nord. Şi aici sunt hoteluri, şi aici sunt plaje, ba chiar mai interesante pentru că au nisip negru. Mie mi-a fost mult mai bine, mi-a plăcut să mă plimb şi să admir arhitectura, am simţit că am ce vedea şi că sunt mai aproape de sufletul insulei! Ca să nu mai pun la socoteală seara petrecută într-un mic bar cu muzică live, în care ne-am împrietenit cu o gaşcă de bătrâni care, chiar dacă abia mai aveau câţiva dinţi în gură şi nu foarte multă stabilitate pe picioare, puteau să ne dea lecţii de distracţie şi dans cu suflet.

Bar Puerto de la Cruz DSC03253

Pofteşte la două hoteluri de lux, unul la nord şi altul la sud.

În general, în călătorii aleg să închiriez apartamente de la localnici. Mi se pare cea mai bună şi mai responsabilă opţiune, ştiind că prin asta se încurajează bunăstarea unor familii locale, nu doar a marilor lanţuri. În cele 7 zile pe care le-am petrecut acolo am avut, totuşi, şansa de a testa două hoteluri de o frumuseţe aparte pe care vreau să ţi le arăt, indiferent ce altă opţiune de cazare vei alege tu.

Hotel Botanico

Aşa cum îţi povesteam şi în cazul Barcelonei, acest hotel este acreditat ca Biosphere Hotels, pentru eforturile pe care le depune în minimizarea efectelor nocive asupra mediului. Ba mai mult de atât, este unul dintre prestigioasele Leading Hotels of the Word, premiat cu TUI Umwelt Champion Award of Environment! O listă întreagă de premii se poate vedea aici. Despre spa nu mai spun nimic, doar că este thailandez şi că, odată intrat acolo, te cuprinde o linişte şi o pace din care ţi-ai dori să iei la pachet pentru zile mai puţin albe. Spa-ul şi grădina hotelului sunt genul acela de locuri la care te poţi gândi, închizând ochii, atunci când ai nevoie de un moment de relaxare.

Preţul este pe măsură din câte am văzut pe pagina de rezervări poate ajunge la 300-400 de euro pe noapte pentru o familie cu un copil sau 280 pentru un cuplu. M-am simţit aşadar privilegiată să pot sta acolo, să respir aerul pe care l-au respirat şi alţi oaspeţi renumiţi ai hotelului: Julio Iglesias, Gloria Estefan, Michael Jackson, Bryan May, regele şi regina Spaniei, Clinton, regina Thailandei şamd. Am văzut şi etajul separat destinat celebrităţilor, un etaj la care nu poate avea acces chiar oricine. Camerele dădeau spre o terasă, iar de la terasă priveliştea asupra oraşului era încântătoare. Am mirosit şi am plecat, ştiind că nu voi putea sta niciodată acolo cu bugetul personal, dar bucurându-mă că pentru două nopţi am putut să văd ce înseamnă calitatea serviciilor într-un astfel de loc.

Hotel Botanico DSC02921

Bahia del Duque Resort & Spa 

Premiat ca Best Destination Hotel de către Condé Nast Johansens, acreditat ca Biosphere Hotels pentru preocuparea sa în asigurarea unui management pentru turism sustenabil, alături de multe alte premii, Bahia del Duque este situat în sudul insulei, pe malul oceanului şi este, aşa cum poate ţi-ai dat seama deja, mai mult decât un hotel. Camerele în construcţii joase, fără etaje inutile, casele, vilele luxoase pentru gusturi alese, numeroase alei şi piscine, terasele şi restaurantele, arhitectura deosebită, dar şi plaja pitorească apropiată, toate la un loc asigură o experienţă pe care nu se poate să nu ţi-o doreşti, măcar o dată în viaţă.

Da, e adevărat că poţi sta 10 zile cu preţul unei camere pe noapte (aproximativ 470 de euro), dar nu pot decât să îţi doresc ca cineva drag din viaţa ta să îţi ofere la un moment dat acest răsfăţ, ca să înţelegi de ce am vrut să ştii despre acest hotel.

Bahia DSC03882

Bahia DSC03725

Nu te îngrijora, şi eu prefer să „poftesc” doar la astfel de locuri, dar nu vreau să spun că strugurii sunt acri şi mă bucur când, prin natura meseriei mele, am ocazia să le studiez mai îndeaproape. În rest sunt conştientă de locul pe care îl ocup în lumea asta mare, un loc în care mă simt foarte confortabil cu apartamentele închiriate de la localnici, despre care ştiu că nu costă mai mult de 50 de euro pe noapte. Nu am, din păcate, o recomandare concretă, dar la o simplă căutare pe net vei găsi mai multe website-uri care închiriază apartamente. Am folosit Home Away, în alte situaţii, şi poţi să vezi şi tu că sunt foarte multe opţiuni, aici. Nici Homelidays nu este de neglijat, ia uite aici câte variante. Şi sunt convinsă că există şi ceva website-uri locale.

Nu uita să verifici şi oferta unei agenţii de turism dacă mergi în sezon şi vrei zbor direct, vei avea cu siguranţă variante rezonabile. De exemplu, chiar acum Prestige Tours are o ofertă pentru plecările din 16 iunie, poţi găsi un pachet chiar cu 600 de euro de persoană, incluzând avion şi cazare! Am doar recomandarea să eviţi hotelurile foarte mari şi mesele bufet – nu am de ce să mă plâng, am mâncat în mai multe astfel de hoteluri şi am avut de unde alege, mâncarea fiind proaspătă şi variată, dar nu pot spune că am trăit vreo bucurie culinară deosebită, exceptând bineînţeles hotelurile despre care am vorbit mai sus şi alte câteva pe care nu le-am mai pomenit. Când voi merge a doua oară voi căuta să descopăr şi bucătăria Insulelor Canare, ştiu sigur că merită.

Va urma.

Acest serial se întinde pe 10 episoade. Dacă plănuieşti o vacanţă în Tenerife şi vrei să ai toate informaţiile gata de a fi tipărite şi consultate (vezi cuprinsul de la începutul articolului), descarcă Ebook-ul 7 zile în Tenerife. De la -30 m până la + 3718 m. Parola de acces este: tenerife2014lm

[sdm-download id=”58805″ fancy=”0″]

7 zile in Tenerife coperta
Abonează-te şi primeşti parola pentru acest Ebook gratuit!

Dacă vrei să urmăreşti ce scriem pe blog, nu uita să te abonezi la newsletter. Vei primi noutăţi săptămânal şi vei fi primul care primeşte Ebook-uri gratuite sau care află de evenimente şi concursuri.

* indicates required


 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.