7 zile în Tenerife. De la -30 m până la +3718 m (3)

7 zile în Tenerife. De la -30 m până la +3718 m (3)

CUPRINS

Când şi cum ajungi în Tenerife

Unde stai: nord sau sud?

Cum te deplasezi / transport – detalii mai jos

De la -30 m până la +3718 m sau ce poţi să faci în Tenerife 7 zile

  1. Puerto de la Cruz
  2. O zi la Loro Parque
  3. Un tur de o zi şi puţină istorie
  4. O zi la vulcan: Teide
  5. O zi în insula La Gomera
  6. O zi la Siam Park
  7. Scufundare cu submarinul

Odată ce ai ales în ce parte a insulei vei sta, trebuie să te hotărăşti şi cât de mobil vei fi. Nu toate locurile de cazare sunt lângă plajă şi nici chiar la doi paşi de zonele de plimbare sau mâncare. O bicicletă poate fi cea mai plăcută opţiune. Eu am închiriat o bicicletă pentru câteva ore în Costa Adeje şi mi-a fost mai mult decât suficient ca să îmi fac o idee despre împrejurimi, ca să mă plimb pe malul mării sau ca să ajung de la o plajă la alta. Închirierea cu ora sau pe intervale scurte de timp poate fi cam scumpă aşa că poate verifici ceva preţuri de închiriere pentru o săptămână (la o cercetare scurtă, în funcţie de modelul de bicicletă şi furnizor, poate costa între 50 şi 200 de euro săptămâna).

Dacă vrei să faci ceva diferit în fiecare zi (şi ai ce face, o săptămână nu îţi va fi suficientă pentru cât oferă insula) poţi să îţi închiriezi o maşină. Aşa ai putea opta pentru cazarea care îţi place mai mult şi ai avea suficientă libertate de mişcare. Fă-ţi totuşi planul şi calculul cu atenţie pentru că există autobuze şi excursii organizate care te pot duce oriunde îţi doreşte inimioara. Mie mi s-a părut totul deosebit de bine organizat, vezi mai departe câteva detalii.

Transportul public în Tenerife

Autobuzele de culoare verde din Tenerife se cheamă TITSA şi ajung, se pare, în toate colţurile insulei. Poţi să îţi cumperi o călătorie sau un card „bono-bus”, pentru 15 sau 25 de euro, având astfel o reducere semnificativă la tarifele standard. Cardurile pot fi folosite pe orice rută, de către mai mulţi pasageri. Aceste carduri nu pot fi cumpărate în autobuz, dar se găsesc în orice staţie TITSA sau în magazinele şi chioşcurile de ziare care afişează stickerul cu numele companiei. Mai multe informaţii, orarul şi traseele autobuzelor pot fi consultate aici.  Iar o centralizare şi mai bună a informaţiei am găsit aici.

Cum se ajunge la plaje

DSC03297

Autobuzele care merg către cele mai cunoscute plaje sunt: Las Teresitas (910), Punta del Hidalgo (050), Tacoronte (021, 022), Playa del Socorro (546), Radazul, Tabaiba, Barranco Hondo, Caletillas şi Candelaria (lines 122, 123,124,138 and 139) . Sursa aici.

Dacă vrei să faci un calcul mai exact ai aici un calculator de tarife, în funcţie de traseu.

Dar iată şi nişte exemple:

  • Puerto de la Cruz – Santa Cruz de Tenerife: 5 euro (3,30 euro cu bus pass)
  • Puerto de la Cruz – Aeroport Tenerife Sud: 13 euro (9,20 euro cu bus pass)
  • Puerto de la Cruz- Playa de las Américas: 13,90 euros (9,15 euro cu bus pass)
  • Puerto de la Cruz – Parcul Naţional Teide: 5,90 euros (Parador de Turismo)
  • Playa de las Américas – Santa Cruz de Tenerife: 9 euros (5,95 euro cu bus pass)

Alte variante

DSC03397

Dacă nu îţi place cu transportul public, nu-i bai. Poţi să îţi alegi excursii organizate local. Un tur de pe coasta sudică până la Puerto de la Cruz, cu oprire la Teide, costă 25 de euro. Vrei cu submarinul? Dai 50 de euro, dar în preţul acesta vine autobuzul şi te ia personal de la hotel şi te aduce şi înapoi.

În Tenerife poţi uşor să cobori 30 de metri sub apă sau poţi ajunge la 3718 de metri, pe vârful unui vulcan. Iar ce se întâmplă acolo şi între cele două extreme, cum ai putea să îţi organizezi programul în 7 zile, vei afla în episoadele următoare.

Va urma.

Acest serial se întinde pe 10 episoade. Dacă plănuieşti o vacanţă în Tenerife şi vrei să ai toate informaţiile gata de a fi tipărite şi consultate (vezi cuprinsul de la începutul articolului), descarcă Ebook-ul 7 zile în Tenerife. De la -30 m până la + 3718 m. Parola de acces este: tenerife2014lm

[sdm-download id=”58805″ fancy=”0″]

7 zile in Tenerife coperta
Abonează-te şi primeşti parola pentru acest Ebook gratuit!

Dacă vrei să urmăreşti ce scriem pe blog, nu uita să te abonezi la newsletter. Vei primi noutăţi săptămânal şi vei fi primul care primeşte Ebook-uri gratuite sau care află de evenimente şi concursuri.

* indicates required


 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.