(P) Obiceiuri frumoase, uitate şi regăsite în zbor

Mi-a plăcut întotdeauna ideea de a trimite sau a primi flori prin curier. Sau un cadou surpriză pentru cel drag. Obiceiuri şi gesturi care, cândva, erau fireşti, dar s-au pierdut. Mai grav este că, indiferent de bugetul pe care îl avem la dispoziţie, mulţi dintre noi ne-am pierdut plăcerea de a face surprize, de a ne gândi la cel care, dintr-un motiv sau altul, nu ne poate fi alături. Iar asta mă duce la o altă idee.

Zilele astea am refuzat invitaţia la o gală, într-un cadru frumos şi într-un loc în care m-aş fi simţit, cu siguranţă, răsfăţată. Dar pica în ziua de 1 martie şi asta ar fi însemnat să fiu departe de ai mei fix când vine primăvara. Aşa că am ales să dau mai departe invitaţia. Dar nu merge întotdeauna aşa cum vrei. Anul trecut eram în Azore, de 1 martie. Ei bine, aici tentaţia a fost prea mare şi nu am putut să refuz. Oameni suntem! 🙂 Alteori te trimite treaba pe alte meleaguri, vrei nu vrei, fix în cele mai delicate momente.

Să zicem că nu ţinem la sărbătoarea Sfântului Valentin. Poate nu ţinem noi, dar suntem siguri că şi partenerul sau partenera e la fel de indiferent/ă? N-aş băga mâna în foc. Întotdeauna, în astfel de ocazii, dacă nu suntem făcuţi din piatra negativismului, ne lăsăm măcar uşor molipsiţi de atmosfera şi publicitatea din jur. Firav, ca un ghiocel, răsare în noi dorinţa de a fi surprinşi.

Tocmai de aceea mi-a plăcut ideea KLM de a livra un gest de iubire, în zbor, către persoana care se află bordul unei aeronave lung-curier KLM, cu plecare din Amsterdam. Poţi folosi serviciul KLM Wannagives şi poţi oferi gratuit o cutie de bomboane şi o felicitare cu mesaj personalizat. Mai ai şi alte variante acolo, cu bani. Dar zi şi tu cum te-ai simţi când, în timpul unui zbor care oricum te îngrozeşte prin durata lui, ba mai mult într-o perioadă în care nu-ţi pică tocmai bine, ai primi un cadou surpriză şi un mesaj din partea persoanei iubite? Te-ai supăra şi ai blestema ziua în care s-a inventat sărbătoarea iubirii? Nu cred!

Cadoul gratuit este valabil până pe 12 februarie, dar serviciul este disponibil oricând. Aşa cum se întâmplă şi în cazul Crăciunului, există momente în care ne amintim că trebuie să fim mai buni, că nu trebuie doar să iubim, ci să ne şi arătăm iubirea. Că există gesturi vechi pe care putem să le reînviem şi, de ce nu, să le adaptăm la alt ritm şi stil de viaţă. Iar exemplul de sus este numai bun ca să arate că se poate.

PS:

Iar dacă nu-ţi place ideea, mai ai o variantă: ia bilete către Amsterdam, cu un preţ începând de la 139 de euro, şi vei putea călători în perioada 2-30 martie. Măcar 8 martie trebuie să însemne ceva pentru tine! 🙂

Amsterdam KLM

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.