Îmi fac un ceai adus din Azore. Nu ştiam până să ajung în aceste insule că acolo s-a cultivat şi încă se cultivă ceai, aveam senzaţia că trebuie să înghit mult mai multe ore de zbor ca să văd cu ochii mei cum arată o plantaţie. Îmi pregătesc de fiecare dată o cană cu ceai fierbinte atunci când mă apuc de scris. Şi cum nu mă învăţ niciodată minte, las şi de data aceasta apa la fiert, îmi amintesc doar atunci când s-a evaporat jumătate de ibric. Deschid cutia şi adulmec, odată cu aroma ceaiului, amintirile unei zile înnorate, senzaţia de rece şi părăsit din încăperile de la fabrica tradiţională ce hiberna la vremea când am ajuns noi în vizită.  Mă întorc la realitate şi las ceaiul la infuzat exact atât cât să îşi activeze aroma, dar nu şi amarul, apoi mă aşez la computer ca să îţi scriu despre Azore. Ştiu că aştepţi asta de ceva timp şi am emoţii, aş vrea să scriu ceva frumos, pe măsura acestor insule abia descoperite de mine...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.