Poveşti din LumeaMare – ediţia 34

Dragi cititori, călători şi amatori de poveşti frumoase,

Aşa cum am anunţat deja acum câteva săptămâni şi ieri în newsletter, Poveşti din LumeaMare revine cu o primă ediţie pe 2014 şi a treizecişipatra ediţie desfăşurată până acum, în Bucureşti. Te invităm aşadar duminică, 23 februarie, la ora 12:30, în locul care nouă ne-a fost întotdeauna cel mai drag să ne întâlnim cu tine: Ceainăria GreenTea. Te aşteptăm cu poveşti frumoase din Brazilia, Rusia şi Barcelona, cu un pahar de sangria şi cadouri surpriză la tombolă.

Vom petrece împreună cel puţin 2 ore jumătate, dacă nu cumva chiar trei (ce ne mai place să povestim!), aşa că vezi cum îţi aranjezi programul ca să nu vii pe grabă. Lasă stresul acasă, dar nu îţi uita norocul pentru că ai şansa să câştigi unul din trolerele oferite de Lamonza.

Cine te va încânta cu poveşti? Vom povesti, pe rând, dar nu neapărat în această ordine:

Elena Povesti.jpg

Elena Cîrîc

Până la vârsta de 25 de ani am locuit deja, pentru scurte perioade de timp, în alte trei ţări (Grecia, Portugalia, Brazilia) şi am călătorit cu poftă mai ales prin România şi Europa. În timpul săptămânii lucrez ca Social Media Strategist la cea mai premiată agenţie de comunicare digitală locală (Webstyler) şi scriu despre călătorii pe blogul Paravion.ro. În weekend de obicei călătoresc. Iar pe 23 februarie voi povesti de ce am plecat cu lacrimi în ochi din Brazilia, dar şi cu un zâmbet de satisfacţie pe buze. 🙂

Ina Popa

Tot de la o poveste am rămas şi eu cu ideea acestei plecări în cap: eu vreau în Rusia. Şi nu oricum, ci cu motorul. Şi ca să fie pozna completă, am plecat prin Republica Moldova, Ucraina, Rusia, şi retur prin ţările Baltice, Polonia şi Ungaria.

Ina PovestiCu voia domniilor voastre, o să vă povestesc în ordine: cum era să-mi las oasele în Republica Moldova, la numai doi paşi de graniţa noastră, de era să mă întorc cu coada între picioare acasă din a treia zi, cum să NU plănuieşti o intrare într-o ţară ca Rusia (măiculiţa ce frică mi-a fost!) şi pe final, ca să nu rămânem cu vreun gust dubios, numai două-trei vorbe despre minunatul Sankt Petersburg.

La microfon o să se bâlbâie şi o să asude de emoţie a dumneavoastră Ina, motociclistă din 2008 (nici un şurub nu ştiu să strâng ca lumea la motocicletă!), povestitoare de călătorii din LumeaMare din 2010 (cam tot de atunci mă tot ia Roxana la mătură când nu sunt gata la timp cu articolul), absolventă de tot soiul de trăsnăi (serios, am un teanc de diplome de cursuri, una n-o să mă ajute să am mai puţine emoţii!) şi nu în ultimul rând, visătoare încăpăţânat-convinsă că dacă vrei să călătoreşti, se poate!

Roxana si Alex Povesti

Roxana şi Alex

Nu cred că mai avem nevoie de o descriere, călătorim împreună sau cu fetiţa noastră de când ne ştim, preferabil toţi trei, alteori în formaţii şi combinaţii diferite – o să vă povestim cum a ieşit plecarea în trei, ba nu, doi, la Barcelona. În călătoriile noastre căutăm experienţe inedite şi gusturi alese, iar Alex devine de-a dreptul periculos atât atunci când se aşază în faţa aragazului, cât şi atunci când nimereşte într-o piaţă cu vietăţi marine care mişcă şi de care eu mă oripilez, până la momentul când le văd bine fripte în farfurie. Suntem pasionaţi de scris, respectiv fotografiat, şi cel mai mult ne place să călătorim lent, responsabil, preferând opriri lungi într-un loc. De aceea, atunci când ne-am hotărât să facem cunoştinţă cu Barcelona, 9 zile ni s-au părut doar un minim insuficient. Îţi vom povesti totuşi ce am descoperit, locuri frumoase, dar şi locuri mai puţin bătute, sperăm să îţi aducem câteva informaţii sau idei noi.

Ca de obicei, abonaţii la newsletter au primit vestea înaintea tuturor şi au putut deja să îşi rezerve de ieri locul sau locurile. UpdateÎn acest moment mai sunt locuri disponibile. Poţi totuşi să ne dai un mail şi promitem că te anunţăm, dacă se mai eliberează ceva, vinerea viitoare.

Afis eveniment 34

Taxa de intrare este de 25 de lei pentru abonaţii la newsletter şi 30 de lei pentru neabonaţi. Taxa include paharul de sangria (alternativ un ceai sau o cafea), participarea la tombolă şi, nu în ultimul rând, poveştile. Plata se face la sosire. Nu sta prea mult pe gânduri pentru că locurile sunt limitate!

Pentru rezervare trimite un mail la noutati at lumeamare punct ro – important este să fii sigur că poţi veni şi să menţionezi câte locuri rezervi şi numele persoanelor participante.

Acestea fiind spuse, profit de această ocazie pentru a anunţa şi câştigătorii la concurs, aleşi prin tragere la sorţi cu ajutorul site-ului Random.org:

Câştigătorul cărţii de bucate:

– Mihaela – vezi aici comentariul din 24 ian, 11:07 

Câştigătorul unei invitaţii duble la această ediţie de Poveşti:

– Daniela Ginju – vezi aici comentariul din 26 ian, 2:25 

Pentru invitaţia la eveniment avem nevoie de o confirmare rapidă de la câştigător, în cel mult 3 zile de la acest anunţ, altfel vom trage din nou la sorţi. Ar fi păcat ca nimeni să nu se bucure de acest premiu.

Te aşteptăm cu drag!

PS: Ai grijă că 23 înseamnă duminica viitoare, nu aceasta, fac menţiunea asta pentru că ştiu câteva persoane care s-au dus la poveşti în altă săptămână!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.