Iata piscul Teide! Pare inofensiv, nu?

7 zile în Tenerife. De la -30 m până la +3718 m (7)

7 zile în Tenerife. De la -30 m până la +3718 m (7)

CUPRINS

Când şi cum ajungi în Tenerife

Unde stai: nord sau sud?

Cum te deplasezi / transport 

De la -30 m până la +3718 m sau ce poţi să faci în Tenerife 7 zile

  1. Puerto de la Cruz
  2. O zi la Loro Parque
  3. Un tur de o zi şi puţină istorie
  4. O zi la vulcan: Teide – detalii mai jos
  5. O zi în insula La Gomera
  6. O zi la Siam Park
  7. Scufundare cu submarinul

Ziua 3 – O zi la vulcan: Teide

Excursia la Teide a pornit cu o greşeală. Mi se promisese o excursie în jurul insulei, în care să fie timp şi de urcarea pe vulcan. Agentul care mi-a făcut rezervarea nu era la curent cu noul traseu şi abia în autocar, undeva pe drum, am aflat că nu aveam când să ajung sus, că se viziona doar de la poale. Ei bine NU, am spus, eu am venit mai ales pentru Teide, aşa că vă rog să mă lăsaţi aici, orice ar fi! A făcut ghidul ochii mari dar nu s-a pus cu nebuna şi m-a lăsat cât mai aproape, arătându-mi de unde se iau bilete la telecabină şi rugându-mă de două ori să întreb când vine ultimul autobuz.

I se spune pantoful
I se spune pantoful, o gaselnita si o oprire turistica inainte de Teide

In apropierea vulcanului Teide, peisaj pietros

A fost poate că cea mai inspirată decizie. Plimbarea pe al treilea vulcan ca mărime din lume şi cel mai înalt vârf din Spania (ajunge la 3718m), prin peisajul arid alcătuit din mari pietre vulcanice, prin aerul rarefiat ce m-a surprins şi forţat să fac dese opriri de gâfâit şi revenit, priveliştea de deasupra norilor ce acopereau coasta, ziua însorită de care am avut noroc, toate acestea aveau să fie concurate numai de vizita scurtă de a doua zi în insula La Gomera. Dar chiar şi după această vizită, Teide a rămas pe locul întâi, din tot ce am văzut în Tenerife. Cred că imaginile pot explica cel mai bine.

Poteci pietruite pe Vulcanul Teide, Tenerife
Poteci pietruite cafe fac plimbarea mai usoara pe varf
Priveliste de pe Vulcanul Teide, Tenerife
Ce se vede in departare? La Gomera, cu setul ei de nori cu tot 🙂

Dacă vrei să ajungi chiar pe moţul vulcanului şi să adulmeci de aproape adierea de sulf (vulcanul este activ), ai grijă că nu o poţi face aşa, pe loc şi după cum ţi se năzare. Trebuie să obţii permisiunea, cu ceva timp înainte. Documentează-te aici eu n-am înţeles mare lucru şi oricum mi-a ajuns plimbarea pe traseele marcate ce pornesc de la telecabină. Dacă vrei să eviţi preţul piperat al telecabinei şi cozile aferente, poţi să urci şi pe jos, poţi chiar să dormi într-un refugiu la 3270 de metri, dar n-aş putea să îţi dau mai multe detalii, nu am încercat.

Vulcanul Teide, Tenerife, varful
Curajosii

Telecabina funcţionează între 9 dimineaţa şi 4 seara, ultima coborâre fiind la 16:50. Un bilet dus-întors pentru un adult e 25 de euro, pentru un copil 12,5 euro.

Telecabina Teide

La Teide se poate ajunge şi cu autobuzul: 342 din Costa Adeje sau 348 din Puerto de la Cruz. Poţi cumpăra biletul direct din autobuz, având astfel inclus şi transportul şi telecabina: 37 de euro pentru adulţi, 24 de euro pentru copiii până în 14 ani. Avantajul e că nu mai stai la coadă – şi e ceva coadă întotdeauna, îţi garantez.

Va urma.

Acest serial se întinde pe 10 episoade. Dacă plănuieşti o vacanţă în Tenerife şi vrei să ai toate informaţiile gata de a fi tipărite şi consultate (vezi cuprinsul de la începutul articolului), descarcă Ebook-ul 7 zile în Tenerife. De la -30 m până la + 3718 m. Parola de acces este: tenerife2014lm

[sdm-download id=”58805″ fancy=”0″]

7 zile in Tenerife coperta
Abonează-te şi primeşti parola pentru acest Ebook gratuit!

Dacă vrei să urmăreşti ce scriem pe blog, nu uita să te abonezi la newsletter. Vei primi noutăţi săptămânal şi vei fi primul care primeşte Ebook-uri gratuite sau care află de evenimente şi concursuri.

* indicates required


 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.