Fericirea e un lucru mărunt

Fericirea e un lucru mărunt

Fericirea e un lucru mărunt, zice un cântec. Așa-i, e în lucrurile mici-mărunte care ne înconjoară. E ca dragostea, se clădește din gesturi mici și din priviri, din zâmbete, dintr-o carte bună, vânt în păr, soare strălucind în doi ochi frumoși.
Și tot ca în cazul dragostei, nu trebuie să o arătăm numai într-o zi din an, dar sigur nu ne strică să ne aducem aminte de asta. Cred că nu e o stare permanentă (ar fi, din păcate, caz clinic dacă ar fi așa), dar cred că de ce ești mai fericit, de aceea răspândești în jurul tău mai multă bucurie. Desigur, există și persoane ursuze pe care nu le vei scoate din bufniturile, trântelile și mormăieli lor, dar ceva îmi spune că dacă le zâmbești, deși nu vor vrea să admită, se vor simți mai bine.

Pe mine m-a făcut foarte fericită zilele astea un nimic, ceva poate fără mare valoare, dar cumva neprețuit. O prietenă, acum ceva vreme, mi-a zis că ar încerca să „își facă mâna” la desenat și pictat pe o cască de motociclist. I-am zis că am eu una veche, i-am dat-o, și nu mi-am mai bătut capul. Mai alaltăieri, ne-am întâlnit s-o recuperez, habar n-aveam ce-a făcut cu ea.

Lucruri mici, ziceam? Are desenate pe ea o pisică, are întipărit dorul de ducă și de drum, are un mesaj care mi se potrivește tare bine, are culori și voie bună. Un nimic. Acum, tot ce-mi mai trebuie e un o direcție și-un plin de benzină. Și doar gândul la plecare mă face fericită.

 

Casca cu inscriptia: "spune DA dependentei de citit". Si cu pisica.
Casca cu inscriptia: „spune DA dependentei de citit”. Si cu pisica.

Apropo de plecare, sunt convinsă că Roxana e și ea fericită, a plecat în Oman, și dacă e să ne orientăm după pozele de pe pagina noatră de Facebook de până acum… da, pot să zic că-i destul de fericită. Alex e acasă împreună cu Petra, și pentru un părinte nu cred să existe fericire mai mare.

Iar Lorena? O las să zică singură:

Lorena:

Și eu sunt de acord cu cine zice că fericirea vine din lucrurile mărunte. Acum sincer vorbind, ce ne-am face fără acele mici bucurii care ne înveselesc în zilele în care ne simţim cu moralul la pământ? Ne-am simţi tot mai nemulţumiţi, trişti, frustraţi şi tot aşa. Aşa că n-ar strica să facem o listă pe care să trecem ce ne face cu adevărat fericiţi. Iar lista să rămână deschisă pentru că nu ştii niciodată unde mai găseşti un mic motiv de fericire. După un timp, o să constaţi cu surprindere că lista se tot lungeşte şi o să realizezi şi tu că fericirea nu înseamnă să aştepţi acel moment perfect pentru a-ţi îndeplini un vis, ci paşii mărunţi pe care îi faci zi de zi către acel vis.

Azi, de Ziua internaţională a fericirii, deschid propria listă cu lucrurile care mă bucură pe mine cel mai mult. Aşadar, pentru mine, fericirea înseamnă:

  • O călătorie într-un loc pe care nu l-am mai văzut;
  • Momentul acela în care urc în şaua motocicletei după o pauză îndelungată;
  • Primele zile însorite de primăvară, primii pomi înmuguriţi, primele flori şi primele păsărele care se fac auzite după zilele mohorâte de iarnă;
  • Mirosul de iarbă proaspăt cosită;
  • Mirosul de cafea proaspăt făcută;
  • Întâlnirile cu prietenii;
  • Momentele petrecute cu cei dragi;
  • O carte bună, un film bun;
  • Muzica aceea care îmi face „pielea de găină”;
  • Momentele când fac sport şi sunt conştientă că fac ceva bun pentru mine;

Las lista deschisă şi o voi actualiza în timp. Sunt curioasă cât se va lungi în următoarele luni.

Care sunt micile motive care te fac pe tine fericit (ă)?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Ina a absolvit psihologia şi după un parcurs profesional în câteva multinaţionale, a ales să-şi asorteze studiile cu munca absolvind astfel şi un master în comunicare. De călătorit e îndrăgostită de când era copil, de aceea a decis să împărtăşească impresii din incursiunile sale.