Poveşti din LumeaMare în deplasare – La pas prin satele săseşti

Poveşti din LumeaMare în deplasare – La pas prin satele săseşti

N-aveţi idee de când tot coacem şi plănuim să ne mai strângem odată pentru o ieşire împreună cu voi! Şi iată că am reuşit să aliniem toate astrele, să găsim un colţ fermecător de Românie şi nişte oameni faini şi dornici să ni-l arate, aşa că vă invităm la o plimbare pe modelul trei în unu: vom spune poveşti de călătorie, vom face drumeţii şi vom participa la un brunch transilvănean. Ce ziceţi, sună bine? Mergem împreună la Cloaşterf în perioada 30 mai–1 iunie? Află mai multe detalii mai jos.

Program detaliat:

Vineri, 30 mai 2014

Later edit: s-a renunţat la ziua de vineri, se va pleca sâmbătă dimineaţă din Bucureşti! Asta nu înseamnă că nu poţi pleca de vineri, dacă aşa îţi doreşti. Trebuie doar să îmi spui pentru a verifica disponibilitatea şi costul.

(Plecarea spre Cloaşterf (Mureş, Saschiz, aproximativ 280 de km de la Bucureşti) prin resurse proprii – ne grupăm pe maşini sau vedem în funcţie de câţi ne strângem care e cea mai bună combinaţie. Cel mai probabil ajungem după ora 19:00 şi ne aşteaptă o cină cu tematică locală. Ne cazăm la Dominic Boutique, o casă săsească tradiţională recent reamenajată. Nu are site, dar am primit un set de fotografii care te vor încânta şi pe tine, aşa că le adaug mai jos, la finalul articolului. Camerele nu sunt standardizate şi sunt împărţite în mai multe căsuţe aşa că va trebui să repartizăm grupul în funcţie de afinităţi, preferinţe şi viteza cu care vă înscrieţi.)

Sâmbătă, 31 mai 2014

(9:00 Mic dejun scurt (ceai, cafea şi gustărele), cât să rămână loc pentru brunch – valabil doar pentru cine pleacă de vineri)

11:00 – 15:00 Participare Brunch – dacă nu ştii despre ce e vorba, poţi să vezi cum se întâmplă şi care e ideea aici.

15:00 – 18:00 Excursie pe dealurile din jurul satului, timp în care vom afla de la ghidul nostru detalii despre satele săseşti, modelul de dezvoltare, istoria acestor locuri, evoluţia comunităţilor şi a bisericilor fortificate;

19:00 – 22:00 Poveşti din LumeaMare, ediţie ad-hoc la care vă invităm să vă înscrieţi. Cina fusion.

Duminică, 1 iunie 2014

9:00 Mic dejun

10:00 – 16:00 Drumeţie către Sighişoara, cu ghid specializat, continuăm să aflăm detalii despre peisajul cultural al satelor săseşti. Facem pauză de picnic cu produse tradiţionale. Gradul de dificultate al traseului este scăzut spre mediu având în vedere că cel mai înalt „vârf” din zonă are 760 de metri; distanţa parcursă va fi decisă ulterior, în funcţie de componenţa grupului.

16:00 Transfer la Cloaşterf şi plecarea grupului către casă. Fiecare către casa lui, mai precis.

Preţ pachet: 400 lei / persoană, cu următoarele servicii incluse:

– cazare 1 noapte,

– participare Transilvanian Brunch,

– cina sâmbătă seara,

– picnic duminică,

– ghidaj pentru sâmbătă şi duminică,

– transfer duminică la Cloaşterf

Program realizat în colaborare cu Mihai Dragomir şi Asociaţia Mioritics, membri, ca şi noi, în Asociaţia de Ecoturism din România.

Va fi cu relaxare, dar şi cu mişcare, cu poveşti frumoase şi cu feluri delicioase, va fi exact aşa cum ne place nouă şi cum sunt convinsă că vă va plăcea şi vouă!

mesendorf-0011-(22)

Ne dorim să ne strângem cel mult 15 persoane, iar data limită pentru înscriere este de 15 mai. Dacă aveţi întrebări vă rog să lăsaţi un comentariu sau să trimiteţi un mail, la roxana punct farca at lumeamare punct ro.

Sunt cu ochii pe mail!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.