(P) Eco Smile Weekend 4 Bikers revine

Tu la ce te gândeşti când spui Eco? Am întrebat de curiozitate prin social media şi am primit răspunsuri care mai de care: sănătate, pădure, maşini electrice, natural, fără chimicale, bio, verde, reciclare, Umberto Eco :), au fost cuvintele pozitive menţionate în răspunsuri. Pe de altă parte, am putut să văd reticenţa pe care mulţi dintre noi o avem faţă de eticheta Eco, plasată uneori în mod incorect pe anumite produse sau servicii. Şi au apărut cuvinte precum obsesii, minciuni, abureli.

Deşi sănătatea a fost numită, suspectez că era mai degrabă vorba de alimentaţia sănătoasă. Nimeni nu a pomenit medicina sau stomatologia. E mai uşor să te gândeşti la o cană cu lapte de vacă de la ţară, la un sat de munte, la o cameră într-o cabană care nu foloseşte curentul electric, la o barcă fără motor, la plantarea de copaci sau colectarea de gunoaie, la nevoia de mai multe piste pentru biciclete şi aşa mai departe. Există o şansă mare să nu te gândeşti la dentist şi la prevenirea unor probleme dentare, nu-i aşa? Dar dacă nu faci parte din tabăra scepticilor şi înţelegi că, dincolo de etichetele companiilor, gestul tău individual contează, trebuie să ştii că şi grija pe care o ai faţă de propria sănătate e un gest responsabil şi important.

Nu am de gând să îţi explic de ce dinţii sănătoşi înseamnă o sănătate mai bună în general, am o părere bună despre cititorii acestui blog şi, cum te numeri deja printre ei, sunt convinsă că eşti deja informat. Merită însă să îţi spun că radiografiile digitale, înlocuirea plombelor toxice din amalgam, folosirea de materiale biocompatibile, eliminarea responsabilă a deşeurilor dentare şi tratamentele minim invazive fac parte dintr-o abordare verde a stomatologiei. Dar indiferent de cât de verde e clinica, depinde doar de tine să mergi la timp la un control, atunci când poţi rezolva problema simplu, rapid şi cu costuri mai mici atât pentru tine cât şi pentru mediu. Pot să înţeleg frica de dentist, m-am confruntat şi eu cu ea, mă confrunt încă, atât în propria persoană cât şi cu LumeaMică. Dar lucrurile merg spre bine. Şi chiar dacă am tendinţa de a pune programarea la dentist pe ultimul loc, după ce mă întorc din călătorie, după ce scap de săptămâna asta aglomerată, după ce iau banii ăia, după, după, după… la un moment dat tot o iau în serios şi mă sui pe bicicletă. Am spus bicicletă? Da, am spus bicicletă şi vei afla imediat de ce.

Partenerii noştri verzi, Green Dental*, au lansat din nou campania ECO SMILE WEEKEND 4 BIKERS. Ţi-am mai spus şi anul trecut despre ea, atunci când te întrebam care este legătura dintre zâmbetul tău şi bicicletă. Anul acesta, în fiecare sâmbătă din perioada mai-septembrie 2014, dacă vii cu bicicleta la Green Dental beneficiezi de:

– Consultaţie gratuită

– Plan de tratament gratuit

– Şedinţă completă de profilaxie

– Obturaţii: 20% reducere

Trebuie doar să te programezi prin intermediul aplicaţiei de pe facebook  şi să îţi alegi sâmbăta în care te decizi să faci mişcare, o plimbare pe bicicletă şi, în acelaşi timp, să te îngrijeşti de sănătatea danturii tale.

În plus, dacă ai probleme mai serioase, ţi-aş recomanda să studiezi cât mai repede şi oferta pentru implant dentar, la care există o reducere semnificativă de 40%, până pe 31 mai.

*Clinica Green Dental este prima clinică din România membră a organizaţiei Eco-Dentistry Association din Statele Unite ale Americii. Mai multe detalii poţi citi aici.

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.