Cu asta m-aş putea obişnui – zborul la Business Class

Nici nu intrasem bine în cabină, nici nu apucasem să îmi las geanta din mână sau să mă aşez că eram deja întrebată dacă doresc ceva de băut. Toată călătoria a fost aşa. Băieţii aceia frumoşi cu ten măsliniu şi un zâmbet cald apăreau frecvent ba cu ceva delicios de oferit, ba ca să întrebe doar dacă sunt bine sau dacă mai am nevoie de ceva. A fost o călătorie care ar fi putut dura oricât fără să mă obosească. Aşa aş putea zbura până la capătul lumii şi înapoi fără să mă plâng.

Atunci când am fost în Oman, la invitaţia Qatar Airways, am avut şansa să testez zborul la First Class şi Business Class. Era o triplă premieră pentru mine: zburam pentru prima dată cu Qatar, călătoream pentru prima dată către Oman şi eram pentru prima dată tratată ca o regină sau ceva oaspete cu sânge albastru. Nu îţi ascund că astfel de situaţii sunt puţin incomode pentru mine. Mă simt ca Cenuşăreasa care se teme că acuşi s-ar putea să bată de miezul nopţii şi toată lumea va afla că nu e prinţesă. De aceea nici poze n-am putut să fac, deşi aş fi vrut să îţi arăt acum următoarele:

Cum arată şi cât de confortabil e scaunul

Era cât pe ce să spun că numai masaj nu are, dar mi-am adus aminte că avea şi asta, în primul zbor, la dus. În rest mi-a luat ceva să înţeleg ce fac toate butoanele acelea, nu am folosit televizorul pentru că am preferat să citesc şi m-am prins destul de târziu că se poate întinde complet, devenind un pat ideal pentru un zbor mai lung (asta nu e valabil pe toate zborurile, cred că e vorba de First Class, acolo unde este disponibil). Ca să nu mai pomenesc de micile nimicuri care te aşteaptă oricum pe locul tău: păturica, masca pentru ochi, şosetele pufoase şi o trusă cosmetică pentru reîmprospătare. Să spun şi că la baie există periuţe de dinţi cu pastă şi aparate de ras pentru bărbaţi?

Cum se serveşte masa şi ce se mănâncă

În primul rând există un meniu cu mai multe variante din care poţi să alegi şi cu o selecţie de vinuri foarte bune. Mâncarea este deosebit de frumos prezentată şi are gust, iar plasticul nu este prezent. Am băut din pahare de sticlă şi am mâncat cu tacâmuri adevărate, pe măsuţa ce a fost acoperită cu o faţă de masă. Pentru fiecare comandă sau întrebare, băieţii se lăsau pe un genunchi alături de scaun, ca nu cumva să te simţi privit de sus. Am avut ocazia şi să compar un zbor cu un echipaj masculin vs. un zbor cu echipaj feminin şi, fără să fac discriminări, serviciile, zâmbetele şi comportamentul băieţilor au fost cu mult peste atitudinea destul de reţinută a fetelor.

Sala de aşteptare de la Doha

La Doha te aşteaptă un autobuz special care te duce la terminalul special pentru Business Class, loc în care poţi mânca şi ai de unde alege, de la bucătărie arabă până la japoneză. Să tot stai prin aeroport.

Nu vreau să te plictisesc cu prea multe detalii şi nici să dau senzaţia că mi-aş permite aşa ceva cu orice ocazie. Dar am vrut să povestesc totuşi despre această experienţă mai ales atunci când am aflat că în acest moment există o promoţie Qatar Airways destul de atrăgătoare: reduceri de până la 35% până pe 4 iunie, pentru zboruri între 5 iunie şi 31 iulie. Am făcut repede o simulare pe Beijing şi mi-a ieşit un preţ foarte bun, ţinând cont de lungimea zborului până acolo şi de condiţiile mult mai bune care m-ar ajuta să-l suport mult mai uşor.

2014 06 promotie Qatar

 

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.