Dragă cititorule, te aşteptăm în librărie!

Dragă cititorule, te aşteptăm în librărie!

În copilărie, cea mai mare bucurie era să primesc cărţi. Cum atunci nu se punea problema de gadget-uri ultrasofisticate sau fel de fel de flecuşteţe fără de care, în zilele noastre, avem impresia că nu putem trăi, cărţile erau unul dintre cele mai potrivite cadouri. Cu câtă nerăbdare le răsfoiam şi cu cât nesaţ inspiram mirosul acela inconfundabil de proaspăt tipărit! Şi acum îmi place să deschid o carte în librărie şi să o miros, e ca şi cum aş adulmeca povestea pe care o ascunde între paginile sale. Când am mai crescut, intram în librării roasă de curiozitate să văd ce noutăţi au mai apărut. Nu-mi permiteam să-mi cumpăr prea multe cărţi noi, aşa că de obicei le căutam la bibliotecă sau la împrumutam din altă parte. Ce plăcut era sentimentul acela când mă cufundam în citit şi, prinsă fiind în intriga poveştii, nu realizam cum se scurg orele una după alta.

Mi-am păstrat şi acum obiceiul de a intra în librării, cărţile frumos aliniate pe rafturi aşteptând să fie deschise şi mirosul lor proaspăt şi ademenitor sunt o ispită irezistibilă pentru mine. De multe ori, încerc să rezist tentaţiei de a-mi cumpăra cărţi înainte de a le fi terminat pe cele deja începute, dar nu-mi iese întotdeauna. Şi pentru că tot vorbeam de gadget-uri la început, trebuie să recunosc că acum citesc mai mult pe eBook reader. Din motive de comoditate bineînţeles, pentru că respectivul dispozitiv este mai mic şi mai uşor decât o carte tipărită şi, în plus, îmi permite să citesc mai multe cărţi în paralel. Însă, oricât de prietenos şi de confortabil ar fi un eBook reader, acesta nu poate să înlocuiască mirosul de carte proaspăt tipărită.

Să revenim însă la librării. Editura Herald lansează, în perioada 1 august-1 noiembrie 2014, campania naţională „TE AŞTEPTĂM ÎN LIBRĂRIE 2014”, ediţia cu numărul şase, cu sloganul „EXPLOREAZĂ! Cărţile te orientează”. Acest proiect încurajează redescoperirea librăriei ca loc privilegiat de întâlnire cu universul lecturii şi de dezvoltare prin explorare culturală. În peste 100 de librării din ţară, Editura Herald oferă o reducere de 20% la 40 de titluri din diferite domenii: filosofia minţii, ştiinţă, parentaj, civilizații antice, psihologie şi psihoterapie, religie, etc. În plus față de avantajele lecturii care te îmbogăţeşte pe plan intelectual și spiritual, orice carte a editurii Herald achiziționată din librăriile partenere în perioada campaniei îţi oferă posibilitatea să explorezi în exterior, dacă te vei număra printre câştigătorii premiilor tombolei care constau în zboruri cu parapanta şi cu biplanul de epocă, lecţii de zbor cu avioane ultrauşoare, scufundări de agrement, cursuri de dezvoltare personală, telescoape, microscoape, corturi şi pachete de cărţi.

afis_campanie_2014_final_web

Aşadar, dragă cititorule, LumeaMare, în calitate de partener media al acestei campanii şi de cititor fervent, îţi recomandă să nu uiţi că: Te așteptăm în librărie! Explorează! Cărțile te orientează!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Lorena este absolventă de filologie şi lucrează ca traducător. Călătoreşte pentru că îi place să descopere locuri, să cunoască oameni şi să experimenteze lucruri noi. Pentru ea călătoria este o sursă nepreţuită de cunoaştere şi se bucură să îşi împărtăşească impresiile de drum cu alţi călători din lumea mare.