(P) Călător de profesie

Mi-am început o bună dimineaţă aflând, în urma unui test de pesonalitate, că sunt călător de profesie. Este vorba de testul care m-a înscris în concursul Lufthansa iar rezultatul era previzibil, nu e aşa? Ce m-a făcut să zâmbesc a fost propoziţia: „Planeta asta nu mai are nici un secret pentru tine, le-ai văzut/fotografiat/insta-popularizat pe toate”. Parcă ştia că scriu pe LumeaMare. Ce n-a ştiut însă e că, în ciuda numelui pe care singură l-am dat blogului, nu am deloc ambiţia să văd/fotografiez/popularizez chiar tot ce mişcă pe glob, dimpotrivă.

Lufthansa Roxana

E foarte adevărat că îmi place să mă prezint aşa. Când mă întreabă cineva cu ce mă ocup, care îmi este profesia, răspund exact cu aceste cuvinte: sunt călător de profesie. Ca să fiu sinceră cu tine, nu cred nici eu foarte tare în acest „titlu” pe care singură mi-l dau şi pe care, iată, mi l-a dat şi o aplicaţie care nu avea cum să mă cunoască chiar atât de bine. Dar îmi place mult expresia care apare pe faţa interlocutorului atunci când îi spun: sunt călător de profesie. Ego-ul meu e fericit; ştiu că nu e frumos să-ţi hrăneşti ego-ul cu invidia celorlalţi, dar o iau doar ca pe o joacă, destul de inofensivă.

La fel de sincer îţi mai spun că nici nu mi-aş dori să fiu călător de profesie în sesul workoholic, adică să fac doar asta, să călătoresc în neştire, să nu am casă, să nu am rădăcini, să nu am unde să mă întorc, să nu am şi alte preocupări sau pasiuni. Cum ţi-am mai povestit, chiar şi atunci când călătoresc, aleg, de fiecare dată când am posibilitatea şi programul călătoriei depinde de mine, să stau mai mult într-un loc. Fuga, graba, bifatul de obiective nu mi se potrivesc.

Aş fi fost tentată să cred că acest răspuns pe care l-am primit la test – călător de profesie – e cumva standard, o măgulire, o răsplată în schimbul datelor pe care le-am oferit. Dar nu e aşa, l-am pus şi pe Alex să-şi facă testul şi ia uite ce i-a ieşit: Nu-pierde nicio-vară. Ha, ha, ca să vezi ce personalitate ascunsă stătea sub partenerul meu de viaţă şi de drum, nici n-am ştiut că tot ce-şi doreşte de la o vacanţă e să încerce o nouă plajă! La fel i-a ieşit şi Petrei, caz în care chiar se potriveşte!

Lufthansa Alex

Mi-ar plăcea să ştiu ce ţi-a ieşit şi ţie şi ce variante de răspunsuri mai sunt. Testul nu e cel mai bun pe care l-am văzut, sunt şi întrebări drăguţe şi haioase, care m-au făcut să rând, dar şi întrebări la care nu am prea avut ce răspuns să aleg, nepotrivindu-mi-se nimic; dar nu durează mult, e deconectant şi, dacă te grăbeşti puţin, poate mai prinzi unul dintre cele 500 de coduri promoţionale de discount în valoare de 20 €. Ca să nu mai spun că, dacă eşti norocos sau norocoasă, poţi câştiga 2 bilete Premium Economy Lufthansa – pe orice destinaţie intercontinentală. Acesta ar putea fi un motiv suficient de bun, chiar şi pentru un călător de profesie, nu e aşa? Chiar şi pentru cel care nu uită să-şi ia copilul cu el 🙂

Test Lufthansa

Ţie cum ţi-a ieşit? Participă la concursul Lufthansa aici şi spune-mi ce fel de călător eşti!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.