Atlasul Frumuseţii, încă o dovadă că frumuseţea salvează

Atlasul Frumuseţii, încă o dovadă că frumuseţea salvează

Alaltăieri seară am fost să văd Sarea Pământului, un film cu şi despre fotograful Sebastião Salgado. Am ieşit de acolo cutremurată şi fericită, în acelaşi timp. Cutremurată de ceea ce înseamnă răutate şi cruzime în om, de atrocităţile, violenţa şi crimele cumplite de care acesta este capabil, orori surprinse într-o maniera sensibilă şi realistă de acest mare fotograf; fericită pentru că finalul mi-a dovedit că există frumuseţe, că mai e o şansă măcar pentru planetă, dacă nu pentru om. Dar ştim totuşi că omul poartă o mare parte din această frumuseţe, doar nu degeaba s-a intitulat filmul Sarea Pământului. Probabil că Salgado şi-ar fi pierdut minţile dacă nu ar fi căutat şi găsit frumuseţea, în cele din urmă.

Povestea aceasta m-a dus cu gândul la Atlasul Frumuseţii, proiectul Mihaelei Noroc, despre care tot încerc de ceva vreme să vă scriu. Nu cred că sunteţi mulţi cei care nu aţi auzit deja de Mihaela sau de Atlasul Frumuseţii, dar mă alătur şi eu altor voci care susţin ideea şi dorinţa acesteia de a continua. Faptul că Mihaela a făcut tot ceea ce a făcut până acum pe cont şi buget propriu, că a vizitat atâtea ţări (37 până acum) din care să ne aducă nouă în dar atâta frumuseţe, e mai mult decât admirabil. Din punctul meu de vedere, până acum ar fi trebuit să aibă deja mai multe companii şi branduri la picioare, implorând-o să îşi vadă numele în ceea ce va fi nu doar un album ci un mesaj pentru toată planeta. Dar probabil că nu se întâmplă aşa, de aceea Mihaela are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor celor care credem în frumos, şi ne povesteşte foarte detaliat cum putem face şi ce putem primi la schimb, chiar aici. S-au strâns deja peste 16.000 de euro, ceea ce este încurajator, dar mai e nevoie.

Să o ajutăm şi să îi urăm succes. Eu abia aştept continuarea şi cred cu tărie că, într-o lume al cărui sens uneori nu-l mai înţelegem, frumuseţea există şi salvează!

Şi apropo, dacă ai şi tu ceva frumos şi verde de arătat, ieri am lansat şi un concurs foto. Vezi detalii aici.

Mihaela Noroc in Bogota
Mihaela Noroc in Bogota
Uzbekistan
Uzbekistan

 

Maramures,Romania
Maramures, Romania

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent studiază artele plastice și fotografia, iar când rămâne timp mai scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.