Recomandări calde pentru timp liber, minte, suflet, buzunar, familie si ceilalți (1)

Recomandări calde pentru timp liber, minte, suflet, buzunar, familie si ceilalți (1)

Știu că îți lipsesc ideile de weekend, am primit multe rugăminți să reluăm obiceiul. Mi-ar plăcea să le poți găsi din nou pe LumeaMare, în mod regulat, dar nu pot fi sigură că am timp pentru asta în fiecare săptămână și nici nu s-a oferit nimeni voluntar să mă ajute 🙂 Până una alta încerc totuși să fac o listă cu ceea ce am mai observat să se întâmplă interesant, acum sau în curând, în București și în lume. Sper ca acest gen de articole să fie bine primite și să te inspire atât pentru weekend, cât și pentru modul tău de a-ți petrece timpul liber.

În București

Bucharest Photo Week – a început pe 7 septembrie și durează până pe 16 septembrie. Expoziții, ateliere și prezentări de proiecte, pare foarte frumos. Astăzi, de exemplu, sunt vernisajele unor expoziții foto cu imagini din Egipt sau Cuba, vom încerca să fim acolo. Festivalului îi lipsește un site pe care să poți vedea tot programul, evenimentele pot fi găsite doar pe facebook și apar în continuare noutăți, ceea ce mie mi se pare puțin neobișnuit.

În aceeași perioadă, la Muzeul Țăranului Român, sala Tancred Bănățeanu, sunt expuse fotografiile câștigătoare la Sony World Photography Awards 2015.

Festivalul de film ETNO, ”Culese din Balkani” – 18 – 20 septembrie, proiecții de film documentar românesc și dezbateri pe măsură, la Cinema Muzeul Țăranului.

În LumeaMare

Toamna, la Viena începe sezonul evenimentelor artistice. Din program fac parte târgurile de artă viennacontemporary și Viennafair, Vienna Art Week și Noaptea lungă a muzeelor. Tentant.

© viennacontemporary
© viennacontemporary

Oktoberfest – Renumitul festival al berii de la de Munchen începe de pe 19 septembrie și ține până în 4 octombrie.

Highline Meeting Festival – sigur ai văzut poze cu oameni dormind în hamace sau mergând pe sfori, undeva deasupra unor prăpăstii. Se întâmplă în Dolomiți, între 10 și 15 septembrie. Chiar dacă nu te bagi la așa ceva, merită să urmărești. Fotografii de anul trecut sunt aici.

Dolomiti
și un film aici

RAINBOW WARRIORS – Sunshine in Monte Piana from Highline Meeting on Vimeo.

 

Pentru sufletul, mintea și curiozitatea ta

Editura Herald te invită să intri în librărie și să descoperi cum îți poți menține constant tonusul intelectual şi efervescenţa spirituală! Sub forma unor pilule de hârtie, 30 de cărți aflate în promoţie te aşteaptă să le primești compensate cu 20%, în toate librăriile partenere. Detalii pe teasteptaminlibrarie.ro.

AFIs_2015_final_web

Fundația Calea Victoriei te invită în luna septembrie la o incursiune în istoria unor locuri celebre și fascinante din București. Află detalii despre somptuasele reședințe interbelice din Capitală (din 11 septembrie), unele cunoscute, altele rămase în umbră, despre locul de promenadă preferat al bucureștenilor: parcul Cișmigiu (19 septembrie), dar și despre casele de vis pe care le-a presărat Regina Maria prin țară (26 septembrie), în locuri dragi sufletului ei. Mă vei găsi și pe mine, măcar la ultima incursiune, din 26 septembrie.

Palate stiute si nestiute - Fundatia Calea Victoriei
Palate stiute si nestiute – Fundatia Calea Victoriei

Pentru buzunarul tău

Air France și KLM – promoție de toamnă cu reduceri de până la 40%. Perioada de vânzare este până pe 15 septembrie (Europa, America de Sud, Caraibe si Oceanul Indian) sau 22 septembrie (USA, Canada, Mexic, Africa si India), iar pentru Asia perioada se extinde până pe 29 septembrie. Perioada de călătorie este până pe 31 martie 2016 pentru India, Africa și Asia, până pe 26 iunie 2016 pentru USA, Canada și Mexic și până pe 30 iunie 2016 pentru America de Sud, Caraibe și Oceanul Indian.

#flydubaisale reducere de 30% pentru bilete catre Dubai si alte destinații din retea. Oferta este disponibilă până la 20 septembrie, pentru călătorii ce vor avea loc în intervalul 1 octombrie 2015 – 30 iunie 2016.

Pentru familia ta

Târgul de jucării de la Teatrul Masca  – o idee tare frumoasă, un loc în care copiii vând, fac troc și învață arta negocierii. Pe 20 septembrie.

Narativ – festivalul de lectură pentru copii – destinat în principal copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani, programul festivalului propune atât ateliere interactive (printre care Teatrul Cititorilor, Roman Grafic, Storytelling, Rime şi Ghicitori pentru dezvoltarea fluenţei timpurii), spectacole lectură, cât şi conferințe dedicate părinţilor şi cadrelor didactice prin care se prezintă tehnici de încurajare a lecturii în rândul celor mici. Toţi cei care doresc să participe la eveniment se pot înscrie gratuit pe site-ul www.narativ.ro de unde pot afla și calendarul complet al activităților.

Afis_NARATIV_Festival_de_lectura_pentru_copii_Asociatia_Curtea_Veche

Mămici pe biciclete – 26 septembrie, în București, Herăstrău. Tocmai am primit o invitație pe facebook și cred că va fi haios. Mă întreb totuși: oare de ce doar pentru mămici? 🙂

Pentru ceilalți

Face it – festival de prim ajutor, în București. Am aflat de el de pe facebook și de la prietenele mele SlowRide.

Susținere pentru Wild Carpathia 4: White Carpathia: am aflat de campania de strângere de fonduri de la TravelGirls, unde poți citi și mai multe detalii. Mi se pare uluitor faptul că autoritățile române nu vor să susțină acest proiect și te invit să te implici pentru că merită să arătăm că putem și fără ei și merită să susținem un om care a făcut deja mai mult decât mulți alții, pentru România.

Dincolo de fațade – o inițiativă de care abia am auzit și despre care voi dori să aflu mai multe, pentru că mă bucură mult. În prezent se lucrează la un program pentru Casa Costa-Foru, iar pe 26 septembrie, la Noaptea Caselor vor fi 2 tururi ghidate ale casei cu multe informații interesante și povești, 2 performance-uri de dans și o anti-piesă de Eugen Ionesco în regia lui Alexandru Nagy.

Cam atât pentru azi. Nu ezita să adaugi și recomandările tale într-un comentariu! 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.