Acuarele din Dolomiți

Acuarele din Dolomiți

Nu multă lume știe că am cochetat cu arta și că am făcut un an de design. Alesesem o facultate privată, o decizie destul de proastă la acel moment. Era abia începutul învățământului privat și oricine putea asipra să devină designer, cu condiția să aibă bani de taxă. Pretențiile de la studenți erau mici, cursurile erau slăbuțe, așa că am lăsat-o baltă după primul an și am apucat-o pe alte căi. E o vorbă care spune că orice decizie e cea mai bună decizie, oricum nu aș mai putea schimba nimic acum. A rămas totuși pofta de a desena, undeva în adâncuri. Cine știe, cândva voi găsi timp și pentru asta, atunci când scrisul și fotografia își vor fi epuizat majoritatea tainelor pentru mine. Până atunci mă bucur cu ochii de artă și colecționez, din locurile în care merg, albume ilustrate cu acuarele.

În vara aceasta, în timp de testam simpaticul Sony Cyber-shot DSC HX-90, am descoperit funcția creativă care transformă fotografiile în acuarelă. M-am bucurat ca un copil căruia i se dă voie deodată să mâzgâlească toți pereții din casă. Da, știu că nu se pune problema unei valori autentice, valoare pe care doar interpretarea și maniera de abordare a unui pictor o poate aduce, dar tot mă bucur că am putut să transform, măcar așa, câteva peisaje în acuarele. Și ți le arăt și ție, mai jos, nu înainte de a-ți ura plimbare frumoasă pe potecile din munții Dolomiți!

Acuarele-Dolomiti-02311

Acuarele-Dolomiti-02325

Acuarele-Dolomiti-02326

Acuarele-Dolomiti-02328

Acuarele-Dolomiti-02330

Acuarele-Dolomiti-02589

Acuarele-Dolomiti-02592

Acuarele-Dolomiti-02665

Acuarele-Dolomiti-02662

Acuarele-Dolomiti-02664

Acuarele-Dolomiti-02667

Acuarele-Dolomiti-03027

Acuarele-Dolomiti-03124

Acuarele-Dolomiti-03127

Acuarele-Dolomiti-02276

Acuarele-Dolomiti-02275

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.