Recomandări calde pentru timp liber, minte, suflet, buzunar, familie si ceilalți (2)

Nu credeam că voi reveni atât de curând cu noutăți și idei, dar iată că s-au strâns ceva:

În București

Noaptea Albă a Bucureștiului – 15 instalații vor împânzi Centrul Vechi al orașului de pe 19 spre 20 septembrie, orele 21:00 – 3:00. Mai multe detalii aici.

RuralFest – satul se mută în București duminică, 20 septembrie 2015, în intervalul 9:00 – 20:00, pe porțiunea dintre piața Victoriei şi str. Arh. Ion Mincu din șoseaua Kiseleff.

Noaptea albă a filmului românesc – 18 septembrie. Filmele românești nu sunt pasiunea mea, trebuie să recunosc, dar poate te interesează pe tine.

Bucharest Photo Week – a început pe 7 septembrie și trebuia să se termine pe 16 septembrie. Vestea bună, dacă n-ai văzut expozițiile, e că mai poți să o faci până pe data de 20 septembrie, în intervalul 10:00-18:00, la Muzeul Taranului Roman, sala Tancred Bănățeanu. Expozițiile ce pot fi admirate sunt: Actori „3D” – Marius Samoilă | Wild Canada – Troy Moth (Canada) | Sony World Photography Awards | Our Way to Cuba – Gina Buliga și Bogdan Comănescu | Fotografie de portret – expoziție colectivă | Streets of the World – expoziție colectivă | Varanasi / India – Jacek Konieczny (Polonia) | Icelandic Shots / Islanda- Dan Samoilă + expoziție colectivă participanți | România Mea – Ion Sănduloiu | Myanmar – Natalia Ciobanu | Egypt / The soul of the World – Miguel Angel Sanchez.

Festivalul de film ETNO, ”Culese din Balkani” – 18 – 20 septembrie, proiecții de film documentar românesc și dezbateri pe măsură, la Cinema Muzeul Țăranului.

Animest, cel mai mare festival de film din București și unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animație din Europa, a ajuns la ediția cu numărul 10 și se desfășoară în perioada 2-11 octombrie 2015

Hip Trip Travel Film Festival – s-a anunțat a doua ediție a acestui festival. Mai e până atunci, are loc în perioada 8-10 octombrie 2015, dar merită să știi din timp. Focusul e pe India!

În LumeaMare

Praid, Festivalul Sarmalelor – 24 – 26 septembrie. Programul e aici.

Cluj Napoca, Bookfest – 24-27 septembrie

Timişoara, expoziţie foto „Thailanda- Țara Surâsului” – 21 – 29 septembrie 2015, organizată de  Autoritatea pentru Turism a Thailandei (TAT). Expoziţia va fi accesibilă publicului în zona Spitalului Militar din Timișoara. 

Barcelona, Les Festes De La Merce – 18-24 septembrie. Spectaculos și înflăcărat, ca tot ceea ce se întâmplă pe stradă, în Barcelona. Program aici.

Munchen, Oktoberfest – începe de pe 19 septembrie și ține până în 4 octombrie.

Pentru sufletul, mintea și curiozitatea ta

Editura Herald te invită vineri, 18 septembrie, în intervalul orar 18:00-20:00, la o seară de descoperire şi regăsire interioară, ocazionată de celebrarea a 100 de ani de la naşterea autorului Alan Watts. Evenimentul va avea loc la Librăria Eminescu (B-dul. Regina Elisabeta, nr. 16) şi va oferi şansa tuturor participanţilor să descopere puterea momentului prezent şi să se conecteze mai bine la sine şi la ceilalţi, pentru cultivarea armoniei și a echilibrulului în viață. Evenimentul face parte din campania teasteptaminlibrarie.ro.

București’21 – 19 septembrie 2015, un poem-manifest participativ, care implică 40 de poeți români contemporani, din diverse generații și cu voci diferite. Evenimentul are loc la Hanul Gabroveni, pe Lipscani, în București.

Pentru buzunarul tău

Vizite gratuite la muzee – pe 19 și 20 septembrie se pot vizita, gratuit, patru muzee din București: Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul Theodor Pallady, Muzeul K.H. Zambaccian. Toate sunt frumoase, nu te împiedică nimeni să le vezi și cu taxă (până la urmă biletul nu e deloc scump), dar e un prilej bun să-ți propui să te bucuri în acest weekend de tot ce vei vedea în ele.

Bilete de avion – Uitându-mă pe la ofertele de zbor de la diverse companii aeriene, mi-a picat ochii pe Stockholm. M-am întrebat cum ar fi să vezi orașul acesta în noiembrie, când e posibil să fie cu ploaie, frig și vânt. Dar pentru că suntem în secțiunea care se gândește la buzunar, există și niște avantaje: un bilet până acolo costă acum, la Tarom, în jur de 180 de euro, prețul hotelurilor scade în noiembrie (în rest pare a fi destul de costisitor) și, cine știe, cu puțin noroc poate nu plouă chiar mereu. Tot la capitolul ploaie și prețuri bune la bilete de avion, am ochit niște cifre frumoase pentru Londra, tot în noiembrie, pe la companiile de zbor low cost. Bagă și tu un ochi, dacă te interesează, la Ryanair de exemplu sunt foarte multe promoții și prețuri bune acum, până pe 21 septembrie.

Pentru familia ta

Dino Park Râșnov – în weekendul acesta noi vom ajunge, în sfârșit, acolo. Revenim după ce ne întoarcem cu mai multe detalii.

Târgul de jucării de la Teatrul Masca  – o idee tare frumoasă, un loc în care copiii vând, fac troc și învață arta negocierii. Pe 20 septembrie.

Narativ – festivalul de lectură pentru copii – destinat în principal copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani, programul festivalului propune atât ateliere interactive, spectacole lectură, cât şi conferințe dedicate părinţilor şi cadrelor didactice. Toţi cei care doresc să participe la eveniment se pot înscrie gratuit pe site-ul www.narativ.ro de unde pot afla și calendarul complet al activităților. Are loc între 21 și 27 septembrie.

Bucharest Science Festival – are loc între 25 septembrie – 4 octombrie și este organizat de către Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) împreuna cu Centrul de cursuri pentru părinți Parentime. Un festival interesant și provocator atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, cei care de cele mai multe ori nu au avut șansa să afle cât de fascinantă este știința. Află mai multe aici.

Bucharest Science Festival

Pentru ceilalți

#OrasPentruOameni – Pe 19 septembrie 2015 are loc cel de-al șaptelea marș al bicicliștilor din București.  Întâlnirea e la ora 14.30, la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău.

Remarcare în Munții Banatului – o acțiune admirabilă, despre care a mai scris Lorena, pe blog. În perioada 21 septembrie – 11 octombrie 2015 Asociația Montană Carpați va organiza în parteneriat cu Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor (SKV) o nouă etapă a programului „Voluntar în Carpați”: marcarea a circa 180 km din viitoarea magistrală de drumeție pedestră E3. Mai multe detalii aici.

Cam atât pentru azi. Nu ezita să adaugi și recomandările tale într-un comentariu! 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.