Poveşti din LumeaMare aniversare – ediţia 38

Poveşti din LumeaMare aniversare – ediţia 38

În data de 25 septembrie 2009 lansam blogul LumeaMare.ro, cu dorinţa simplă de a împărtăşi poveşti de călătorie. Şi am tot făcut asta, ajungând în prezent la aproape 3000 de articole pe blog, 40 de ediţii de Poveşti din LumeaMare în Bucureşti şi Cluj, peste 20.000 de cititori pe lună şi peste 12.000 de fani pe pagina noastră de facebook. Am încercat să fim o echipă, am fost şi mai mulţi şi mai puţini, dar am rămas în cele din urmă o familie călătoare, trei generaţii pasionate în aceeaşi măsură de călătorii. Ceea ce ni se pare însă cel mai important e că nu am uitat gândul cu care am plecat la drum, că am evoluat în sensul bun şi calitativ, nu doar cantitativ, că am învăţat să călătorim responsabil şi încet. Nu am refuzat publicitatea, dar nici nu ne-am diluat opinia personală, alegând să promovăm doar parteneri care ne-au respectat munca, ne-au împărtăşit valorile şi punctele de vedere, în aşa fel încât tu să nu fii agresat când intri la noi pe blog şi să ştii că poţi conta pe onestitatea şi transparenţa recomandărilor sau experienţelor noastre.

Şase ani nu ni se par nici mulţi, dar nici puţini, iar scopul acestui articol nu este să ne lăudăm, ci să te invităm să te bucuri alături de noi de această aniversare, la o nouă ediţie cu poveşti din lumea mare.

Evenimentul va avea loc pe 27 septembrie, în intervalul orar 12:30-16:00, la Journey pub & more – Str. George Enescu, nr. 25, Bucureşti. Chiar dacă ne-ar face plăcere să avem cât mai mulţi oameni în jur, măcar cu această ocazie, participarea nu este posibilă decât pe baza rezervării şi primirii unei confirmări din partea noastră. Intrarea este pe bază de donaţie (nu este o obligaţie, ci un gest pe care îl poţi face pentru încurajarea şi susţinerea acestor evenimente). Completează acum formularul de mai jos, dacă vrei să vii, iar noi îţi confirmăm cât de repede putem disponibilitatea locului sau locurilor, în ordinea primirii solicitărilor. Abonaţii la newsletter au primit deja vestea şi peste 30 de locuri au fost deja reţinute. Grăbeşte-te aşadar, noi ne dorim ca toată lumea să stea confortabil şi să vadă ceea ce se va proiecta pe ecran, aşa că nu vom permite umplerea peste măsură a sălii.

[contact-form to=’noutati@lumeamare.ro’ subject=’Participare Povesti din LumeaMare aniversare’][contact-field label=’Nume’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Câte persoane’ type=’text’ required=’1’/][/contact-form]

Odată ce te-ai înscris, pregăteşte-te pentru multe poveşti la ediţia aceasta. Alături de noi şi câţiva prieteni care s-au arătat dornici să povestească, la această ediţie avem bucuria să îl avem alături şi pe Sega. Mai multe detalii despre poveşti şi povestitori vei găsi mai jos, după afiş.

Vom avea şi tombola tradiţională, la care şi-au anunţat până acum contribuţia S.E.R.V.E, RGB Photography şi Books Express. Suntem deschişi, ca de obicei, tuturor celor care vor să ofere ceva participanţilor şi doresc să se asocieze cu noi în organizarea acestor aşteptate evenimente. Urmărește și pagina de facebook a evenimentului, pentru a afla mai multe despre premii și alte noutăți.

Afis eveniment 38 640

Povestitorii şi poveştile acestei ediţii

Anca ArgesiuAnca Argeşiu va povesti despre luminoasa şi uscata Sicilie, văzută într-un traseu de 9 zile destul de plin (Catania, Taormina, Siracusa, Noto, Modica, Ragusa, Favara, Agrigento, Palermo, Cefalu), cu mult baroc sicilian, mâncare bună, coaste spectaculoase, multe surprize bune, un GPS tembel, foarte multe flori şi fotografii. Anca jonglează cu cât mai multe activităţi cu putinţă, de la munca necesară la propria firmă, la muzică, dans, literatură şi cât mai multe plimbări, pe oriunde se poate. Printre altele, e şi blogger de călătorii (www.funtur.ro), călător independent şi norocos pasionat de atât de multe încât cu greu pot fi enumerate, cu suficient de multe călătorii la activ, pe 3 continente, dar şi cu multe dorinţe încă de îndeplinit.

Andreea WeinerichAndreea Weinerich ne va povesti despre vizita sa de anul acesta în Cape Town. În afară de oraşul propriu zis şi de atracţiile lui, Andreea a ajuns la Capul Bunei Speranţe (cel mai sud vestic punct al continentului african) şi la Cape Point, a văzut pinguini în mediul lor natural pe Boulders Beach şi a vizitat 2 crame, Africa de Sud fiind renumită pentru vinurile ei. Andreea călătoreşte din 2006, a ajuns în peste 20 de ţări, a fost de-a lungul şi de-a latul globului, de la Sydney la Toronto şi de la Cape Town la Insulele Lofoten. De profesie economist, lucrează în contabilitate, având propria firma de administrare de imobile. E pasionată de călătorii şi gătit şi în cele din urmă de fotografie, pentru că era păcat să nu le imortalizeze pe primele două.

Mihaela CanjaMihaela Canja va povesti despre un drum de două săptămâni prin Cuba, o călătorie într-o altă lume şi în alt timp, despre relaxare, simplitate, despre oameni care zâmbesc. Mihaela ne spune despre ea că e unul dintre cititorii noştri cu furnici în tălpi. Încearcă să exploateze fiecare zi liberă ca să mai plece undeva şi ar putea să stea zile întregi citind despre destinaţii şi planificându-şi următoarea ieşire. “Când planific o călătorie sunt ca un copil mic în faţa unui candy bar: chiar dacă am în faţă o prăjitură delicioasă, curiozitatea nu mă lasă să o savurez şi mă îndeamnă să gust câte puţin din fiecare.”. Pentru că poveştile, blogurile şi pozele prietenilor o inspiră să descopere noi locuri, a început să împărtăşească, la rândul ei, imagini din călătoriile pe pagina de facebook: Misha’s Wanderlust

Roxana şi Alex Farca vor depăna legende şi poveşti din Dolomiţi, din vacanţa de vară în familie ce prea repede a trecut. Despre noi cred că ştiţi deja destul de multe, nu mai continuăm aici cu prezentarea.

SegaInvitatul special al acestei ediţii: Sega

Aşa cum singur se prezintă, “după 7 ani de-acasă, 17 ani de şcoală, 11 ani de făcut reclame şi o viaţă lăuntrică plină de frământări şi căutări febrile, dar sterile, Sega îşi îndeasă întrebările fără răspuns într-un rucsac, îşi ia inima în dinţi şi lumea în cap şi pleacă hăt, departe, până la capătul pământului. Se întoarce de acolo după un an, care ar putea fi considerat iniţiatic, şi scrie două cărţi: Namaste – Un roman de aventuri spirituale India (bestseller Humanitas 2012) şi Namaste – Un roman de aventuri spirituale în Nepal (bestseller Humanitas 2013). Din 2014, îşi conduce cititorii dornici de aventuri în Nepal, prin locurile descrise în cea de-a doua sa carte.”

Duminică Sega ne va povesti despre cutremurul din Nepal, la care a fost martor, despre una dintre călătoriile sale şi despre călătoriile pe care le organizează acum pentru cititori.


Dacă nu ai mai fost niciodată la o ediţie de Poveşti din LumeaMare, poţi să cercetezi arhivele care sunt aici şi să te aştepţi la o întâlnire cu multă bucurie şi pasiune pentru călătorii, un mod numai bun de a petrece câteva ore frumoase într-o zi de duminică. Încearcă să ajungi la timp şi să nu îţi programezi altceva pentru cel puţin trei ore jumătate, pentru a nu pierde povestea lui Sega şi tombola care se desfăşoară, ca întotdeauna, la final.

Te aşteptăm cu drag!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care a călătorit cât de mult a putut împreună, practicând un turism responsabil. Roxana este pasionată de artă și desen, Alex de fotografie și gastronomie. Petra, pe care o vei regăsi mai mult copil între paginile acestui blog, a devenit între timp adult și a pornit pe propriile căi în viață.