Recomandări calde pentru timp liber, minte, suflet, buzunar, familie si ceilalți (5)

Recomandări calde pentru timp liber, minte, suflet, buzunar, familie si ceilalți (5)

Iată câteva idei pentru a doua jumătate a lunii octombrie. Nu uita că poți să ne completezi, să ne scrii, să ne propui alte evenimente și proiecte frumoase de care ai auzit sau pe care le organizezi și crezi că ar trebui să ajungă și la alți cititori LumeaMare.

În Bucureşti

Aventuri în Nepal, cum scrie la carte, cu autorul și personajele – 22 octombrie, o întâlnire despre călătorii cu Sega, autorul romanelor “Namaste”.

Festivalul Național de Teatru – 23 octombrie – 1 noiembrie. Programul este aici.

Les Films de Cannes à Bucarest 2015 – 23-29 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și Cinema Pro. De pe pagina de facebook a evenimentului aflu că sunt și ceva neajunsuri cu sălile sau procurarea biletelor, oricum, cred că merită încercat.

Povești pe două roți în ritm SlowRide – 30 octombrie, în special pentru pasionații de plimbări cu motocicleta.

Vânătoarea de comori arhitecturale #7 – 31 octombrie – un eveniment frumos, despre care poți afla mai multe aici.

Poteca dovlecilor fermecați – 31 octombie, Mogoșoaia. Cu ateliere de dovlecit și fuga de strigoi, o alergare distractivă cu obstacole și strigoi haioși.

În LumeaMare

Comedy Cluj #7, International Film Festival – 22 – 25 octombrie, program aici.

Petrecere de Haloween la Dino Parc Râșnov – pe 31 octombrie, de la 10:00 dimineața până la miezul nopții, vzitatorii de toate vârstele vor putea să deseneze dinozauri, să picteze dovleci, să asculte muzică, să vadă filme și desene în cele două cinematografe și să ia parte la alte activități surpriză. În tururile de noapte, fantomele vor fi prezente la petrecere! Impresiile noastre de la Dino Parc sunt aici.

poster Halloween la Dino Parc

Și o recomandare care vine de la noi: mergi la munte în weekend, să vezi toamna. Noi am fost weekendul trecut și mergem din nou în weekendul acesta și cel viitor, în locuri diferite, nu ne mai putem sătura 🙂

Sinaia colaj

Pentru sufletul, mintea şi curiozitatea ta

Fundaţia Calea Victoriei te invită să cunoşti mai bine Bucureştiul, prin plimbări ghidate (cum ar fi pe Dorobanţi), ateliere de design sau o introducere în fotografia urbană.

Casa Filipescu Cesianu va fi deschisă pentru public începând cu această săptămână și se va putea vizita, gratuit, de miercuri până duminică, între 10:00 şi 18:00. Situată în apropiere de Piața Victoriei, la intersecția dintre Calea Victoriei și strada Sevastopol, Casa Filipescu-Cesianu, reprezintă amenajarea unei reședințe mai vechi, din perioada anilor 1846-1850 și este una dintre puținele reședințe aristocratice ale Bucureștilor din la Belle Epoque, rămasă fidelă proiectului inițial. Completare: am fost şi am văzut, camerele foarte modern şi frumos renovate găzduiesc acum o expozţie de fotografie în care poţi vedea Bucureştiul anilor 1900, aşa cum arăta atât pe străzi cât şi în case. Chiar merită, pe mine m-a impresionat mult. Începând cu luna noiembrie casa se închide iarăşi pentru 5-6 luni, aşa că profită acum!

Căsătoria, la Teatrul Masca – 30 octombie, dupa Nikolai Vasilievici Gogol, regia semnată de Mihai Malaimare.

Pentru buzunarul tău

Promenade ilfovene – am aflat că în aproape în fiecare duminică au loc plimbări gratuite în padurile din jurul Bucurestiului, organizate de un belgian, mare iubitor de natură și cunoscător al limbii române. Nu am fost, nu știm cum e, dar ne-am propus să încercăm cu prima ocazie. Dacă mergi să ne dai și nouă o veste apoi!

Concurs TRIPDor – până pe 24 noiembrie, poți câștiga lecţii de scufundări, drumeţii călare, zbor cu parapanta sau cu avionul, canyoning, rafting…

Pentru ceilalţi

Poteca de povești din Pădurea Crăiască – Centrul de Ecologie și Turism Maramureș, împreună cu WWF-România și Asociația de Ecoturism din România, au lansat o campanie de strângere de fonduri. Proiectul constă în amenajarea unei poteci de vizitare prin pădure, cu marcaje și panouri ce te ghidează prin locurile permise și care scot la lumină poveștile pădurii, cu istoria ei și locul pădurii în identitatea locală, speciile de arbori și de viețuitoare și relațiile dintre ele, rolurile pe care le îndeplinește pădurea, viața de după moarte a arborilor și impactul oamenilor asupra ei. Pe lângă potecă, proiectul include un pachet educativ pentru școlile din Ocna Șugatag și din celelalte localități din destinație. Pădurea se află lângă stațiunea Ocna Șugatag, în centrul destinației ecoturistice Mara-Cosău-Creasta Cocoșului din Maramureșul istoric. Este o pădure cu arbori seculari și o populație foarte bogată de păsări, dar care momentan nu este valorificată ca obiectiv turistic sau loc de recreere pentru localnici, în ciuda apropierii de stațiune.
Mi se pare o inițiativă foarte frumoasă, pentru realizarea căreia e nevoie de doar 4.100 de Euro, din care există deja o contribuție locală de 15%. Te invit și pe tine să donezi. Poți face asta pe platforma românească de crowdfunding „We are here”, la linkul http://www.wearehere.ro/p/poteca-de-povesti, până pe 12 noiembrie 2015.

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.