Bike & Wine, o idee care ne place

Bike & Wine, o idee care ne place

Una dintre dorinţele pe care le avem anul acesta şi care vine în completarea planului de a călători mai mult prin România, este să ne folosim mai mult de bicicletele din dotare. Le-am cumpărat acum vreo doi ani şi nu cred că am reuşit să ne bucurăm cu adevărat de ele. Îţi povesteam acum puţin timp, în fotodeclaraţia mea de fericire, că m-am întâlnit cu Oana de la CarpatBike şi am făcut planuri de biciclit. In articolul de astăzi îţi împărtăşesc şi ţie detaliile unei prime plimbări şi, de ce nu, îţi lansez invitaţia de a ne însoţi.

Ne plac ieşirile care implică mişcare şi, totodată, ne place vinul. Credem în calitatea vinului românesc şi suntem norocoşi pentru că în apropiere de Bucureşti există multe crame mici, cu vinuri bune şi potenţial foarte mare. Aşa că asocierea unei plimbări pe două roţi prin regiunea Dealu Mare cu o degustare ni se potriveşte de minune şi este fix ceea ce propun prietenii noştri de la CarpatBike. Debutul sezonului va fi marcat într-o duminică, pe 10 aprilie.

Ce experienţe oferă ziua?

  • Duminică, 10 aprilie, la orele 10.45-11.00 ne întâlnim la Conacul Bellu (Urlaţi) pentru prima degustare din 2016.
  • Facem o plimbare destul de uşoară pe biciclete, pe ”Drumul Vinului” – 20-25 km pe drumuri puţin circulate. Traseul este potrivit atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici. Petra ne va însoţi.
  • Vizităm Crama Rotenberg din Ceptura unde avem o degustare de vinuri (asortată cu brânzeturi şi mezeluri)
  • Revedem Conacul Belu – e foarte frumos, am povestit deja aici.

Organizatorii mai oferă apă şi o gustare sau energizante, pe traseu, cât şi un ghid însoţitor pe toată perioada turului. Tariful pentru toate acestea este de 140 de lei / participant, în situaţia în care ai tu deja bicicletă. Dacă nu ai, dar vrei să închiriezi, costul acesteia este de 75 de lei / bicicletă – ar trebui să anunţi din timp, dacă ai nevoie. Pentru copii se acordă o reducere (80 de lei).

Mai multe detalii despre tură sau modalităţile de rezervare poţi citi pe pagina de facebook a evenimentului sau, dacă ai întrebări, poţi să scrii direct la home@carpatbike.ro. Dacă vrei şi alte propuneri sau idei de biciclit, vezi aici un calendar.

Ce zici, mergem?


CarpatBike este membru în Asociaţia de Ecoturism din România. Poţi afla mai multe aici.

 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.