8 ani și porți deschise

Ne plângem mereu ba de lipsa timpului, ba de viteza în care trec zilele și anii. Mi-a stat pe vârful degetelor să încep propoziția cu „nici nu știu când…”. Dar nu, anul acesta este diferit. Pentru că 8 este un fel de infinit ridicat în picioare așa că ne ridicăm și noi, stăm drepți și întrebăm: cum, numai 8 ani? Păi facem asta dintotdeauna, de o viață!

Viața aceasta de călători ne-a deschis o multitudine de porți. Despre asta vreau să-ți vorbesc la cei 8 ani pe care îi împlinim, despre infinitele posibilități pe care mintea noastră nici nu le-a gândit atunci când lansam, în nebuloasa online-ului, încă un blog. Călătoriile prin LumeaMare ne-au deschis în primul rând poarta toleranței, învățându-ne mai întâi să înțelegem culturile diferite prin care ne-am perindat și apoi să ne acceptăm mai bine unii pe alții, eu cu Alex sau noi doi cu Petra, în tot procesul ei de formare și creștere. De la toleranță până la curiozitate nu a fost decât un pas, iar odată această poartă deschisă, am descoperit frumusețe chiar și acolo unde aceasta părea să se pitească bine în spatele haosului sau monotoniei. Am mers mai departe și am trecut și prin poarta curajului, descoperind astfel bucurii extraordinare ca o drumețiile pe cal, călătoriile pe biciclete, traseele de via ferrata, nopțile la cort în Patagonia sau zborul cu parapanta peste munți. Am pășit apoi hotărât prin poarta responsabilității, învățând cum să fim călători mai buni, mai atenți la ceea ce lăsăm în urmă și la diferența dintre binele sau răul pe care putem să-l provocăm în lume, chiar și inconștient. Apoi am deschis poarta LumeaMare către toți cei care s-au arătat dornici să ne urmeze exemplul și să învețe din sfaturile noastre.

Cum așa? Vei spune. Păi acum câteva luni ați închis poarta blogului, nu ați deschis-o, obligându-ne să ne abonăm la newsletter, ca să vă putem citi. Așa este, așa am făcut și am primit câteva observații critice în urma acestei decizii, dar și aprobări. Am încercat să explicăm atunci de ce am luat această decizie, nu știu dacă a fost suficient, dar poate că e cel mai bun moment să vă mai cerem încă o dată o opinie. Am încercat să implementăm o procedură cât mai ușor de folosit, iar dacă ai întâmpinat probleme, te rog să ne spui ca să încercăm să remediem. Pentru noi abonații sunt în continuare foarte importanți și încercăm să oferim informații de calitate, ca să nu rămână nimeni cu senzația că a fost amăgit. Iar cine nu dorește să intre în cercul nostru, se poate întotdeauna dezabona (vezi formularul chiar aici, dacă vrei să o faci acum). În orice caz, părerea ta contează și o așteptăm în continuare, pentru a ne ajuta în deciziile următoare.

În orice caz, pentru că astăzi e ziua noastră și pentru că vrem să dăm o șansă și celor care, din motive bine întemeiate, nu au dorit să-și folosească mailul personal, anunțăm că deschidem porțile pentru o cel puțin o lună. E un moment bun să cauți prin blog, să ne citești și să vezi dacă ideile noastre ți se potrivesc. 

În funcție de răspunsurile cititorilor și de analiza pe care o vom face în această perioadă pe blog, e posibil să mai apară anumite schimbări. Până atunci ne găsești aici, cu sfaturi și povești, atât cât ne pricepem și doar din propria experiență. Să ne auzim cu bine și să deschidem cât mai multe porți împreună!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Administratori şi iniţiatori al proiectului LumeaMare, Roxana, Alex şi Petra alcătuiesc o familie şi o echipă care a călătorit cât de mult a putut împreună, practicând un turism responsabil. Roxana este pasionată de artă și desen, Alex de fotografie și gastronomie. Petra, pe care o vei regăsi mai mult copil între paginile acestui blog, a devenit între timp adult și a pornit pe propriile căi în viață.