Final Frontier – ajută-mă să fac parte dintre #DragoniiDeBibliotecă

Dacă mă urmărești de ceva vreme, te-ai cam prins ce citesc și ai observat că nu am menționat niciodată o carte SF. Asta nu se întâmplă pentru că nu-mi place genul, ci pentru că nici măcar nu știu dacă îmi place sau nu. În afară de câteva încercări din tinerețe, printre care știu sigur că m-au impresionat Picnic la marginea drumului sau Dune, nu știu cum s-a făcut că n-am mers mai departe și nu mi-au mai picat astfel de cărți în mână. Posibil să-mi placă, posibil să nu. Exact așa mi s-a întâmplat cu jazz-ul. N-am ascultat până la vârsta asta și nu am știut dacă îmi place. Iată că-mi place, iar sfaturile sau recomandările venite de la prieteni sunt sigură că au contat. La fel vreau să procedez și acum, cu ajutorul tău.

Mi-a venit ideea aceasta atunci când am primit un comunicat de presă de la o prietenă, legat de Final Frontier, singurul târg de carte SF&Fantasy. În primul rând e vorba despre cărți și știi că eu susțin lectura. În al doilea rând, mi se pare foarte important ca și în România să apară și să se dezvolte târguri mici, de nișă, după pasiuni sau preocupări. Există și un al treilea rând, foarte important: am fost la târgul acesta anul trecut și, chiar dacă am constatat că e micuț și puțin cam înghesuit, oferta m-a copleșit și nu am știut ce să cumpăr. Am luat vreo trei cărți din categoria Fantasy pentru Petra (astea îmi plac, știu sigur, mai fur de la ea) și niște board game-uri pe care le-am folosit cu mare entuziasm de atunci. A fost momentul în care i-am descoperit pe cei de la Pionul.ro, au o ofertă foarte faină.

Ideea târgului e grozavă: pe lângă standurile cu cărți de la edituri consacrate, există ateliere, concursuri, jocuri și tot felul de alte tentații pentru #DragoniiDeBibliotecă, denumire care mă amuză și mă invită și pe mine la joacă. Se întâmplă pe 13 și 14 aprilie (2019), între 11:00 și 19:00, la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, Splaiul Unirii nr. 176. Mai multe detalii poți afla de pe FinalFrontier.ro.

Sper că mai ești pe aici pentru că ajung acum și la rugămintea mea. Ajută-mă să fac o listă scurtă (da, te rog să nu fie prea lungă) cu cele mai bune cărți SF&Fantasy. Dacă te-aș întreba acum ce carte ar trebui să aleg, pentru început, ce mi-ai recomanda? Mi-ar plăcea să fie ceva de un autor contemporan, măcar să încep de undeva și apoi poate mă îndrept și spre clasici. Dar nu mă pricep, așa că te las pe tine să alegi și să-mi spui. Promit că voi alege cel puțin o carte din acest gen și o voi citi, apoi voi spune cum mi s-a părut și dacă mai vreau. Vezi, e foarte important ce aleg prima dată și ajutorul tău poate fi neprețuit. Sper să îmi acorzi câteva minute pentru a te gândi și a lăsa un comentariu. Îți mulțumesc!

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Fondatoare a blogului LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. Ulterior a studiat fotografia și a devenit licențiată în Grafică, la Universitatea Națională de Arte. Interesată de ecoturism, natură și conservare, Roxana scrie și desenează, inspirată de propriile călătorii, de natură, dar și de istoria artei.