Curry de miel cu sos de iaurt – în lumea colorată a Indiei

Întâlnirea mea cu bucătăria indiană s-a petrecut acum multă vreme, într-un restaurant din Londra. De atunci nu am ratat niciun prilej să testez explozia aromelor, gustul şi iuţeala preparatelor indiene. Ştii cum este cu amintirile, sunt legate de locuri, momente, oameni. Cea mai bună carne de miel mâncată de mine îşi găseşte locul chiar în India, la o masă joasă dintr-un restaurant fiţos. Chiar şi aşa, se mânca cu mâna. Acum o săptămână mi-am adus aminte de o carne de miel rătăcită prin congelator, aşa că m-am hotărât să gătesc un curry de miel cu sos de iaurt. Poate ar fi prea pretenţions să îi spun korma, dar sunt nenumărate variate prin care poţi pregăti acest preparat. Varianta mea începe acum. Pe scurt am avut nevoie de carne de miel, iaurt şi ceva condimente: %%Miel curry şi sos de iaurt | Carne de miel - 500 g Iaurt - 6 linguri Ghimbir - 1 linguriţă Usturoi - 1 linguriţă Garam masala - 3 linguriţe Turmeric - 1 linguriţă Curry - 2 linguriţe Tarhon - 1 f...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.